Onbinlerce kişiyi tuzağa düşürdüler

Onbinlerce kişiyi tuzağa düşürdüler

İnternetteki saadet zinciri operasyonunda 50 polis de ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, BİMER ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sanal saadet zinciri “Mega Holdings” isimli sirket hakkında dolandırıcılık ihbarı yapıldı. Son yılların en büyük vurgununda ekipler, sistem yöneticisi 16, sivil üye 13 ve sisteme üye olan 50 polis memurunun ifadesini aldı. Haklarında islem başlatılan A.I.Ç. ve M.B. yürütülen soruşturma sonrasında polislik mesleklerinden istifa etti.

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre soruşturmada Türkiye’de kurulan Mega Grup Bilişim Şirketi üzerinden, 75 bin üyeye 3 adet internet sayfası satılarak yüklü miktarda gelir elde ettikleri belirlendi. Malezya merkezi bulunan Mega Marketings isimli şirketin, Türkiye şubesi Mega Grup Bilişim Ağ Pazarlama ve İnternet Hizmetleri şirketinin ortakları, Mesut Öpengin, Dr. Hedi takma isimli İran uyruklu Hassein Khezrzadeh ve Mahmut Yaman bulunuyor.

ORTAKLAR DOĞU KÜTÜKLÜ

Şirketin Almanya’da da şubesinin bulunduğu ortaklarının Doğu ve Güneydoğu illerine kayıtlı 18-25 yaş arası kişilerden oluştuğu tespit edildi.

Gerek Malezya’da gerekse Türkiye’de sistem şöyle işliyor:
“Pramit modeli” internet sayfası satışı üzerinden üye topluyor.
Şirketten en az 3 internet sayfasını 2 bin 250 dolara alan üye oluyor. Her üye de en az iki yeni üye bulmak zorunda. Üyeler yaptıkları her üye üzerinden kişi başı 37.5 dolar dışında 300 dolar da ek bir para daha alıyor.

Sanal saadet zinciriyle oluşturulan vurgun sistemine üye olan polislerin dışında, 5 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, Milli Egitim Bakanlığı personeli 3 kisi, PTT görevlisi 3 kişi, saglık çalışanı 3 kişi belirlendi. Sisteme dahil olan kamu görevlilerinin tespiti devam ediyor.