Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Bölgesi için kabus gibi deprem uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Bölgesi için  kabus gibi deprem uyarısı
Güncelleme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi yerle bir eden depremlerden 1,5 yıl önce bölgeyi uyaran ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son zamanlarda irili ufaklı depremlerle sarsılan Marmara Bölgesi için Gemlik Körfezi'ni işaret ederek kritik bir uyarı daha yaptı.

Marmara Denizi'nde son 24 saatte meydana gelen 3.2 ve 3.4 ve 3,6 büyüklüklerindeki depremler sonrası "Olası büyük İstanbul depreminin habercisi mi?" sorusu da yeniden merak konusu oldu.

Özellikle son 1 aydır artan sismik hareketlilikle dikkat çeken Marmara Bölgesi için son uyarı ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi.

Marmara Denizi'nde son 24 saatte meydana gelen depremleri değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin 4'ten küçük olduğuna dikkat çekerek, "Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler" ifadesini kullandı. Görür, öte yandan Marmara'da hali hazırda bir deprem beklediklerine yönelik uyarısını yineleyen Görür, "Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.

Son olarak peş peşe 3,2 ve 3,4 büyüklüğündeki 2 depremin kaydedildiği Gemlik Körfezi'ni işaret eden Prof. Dr. Naci Görür "Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor" dedi.

TGRT Haber'in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Naci Görür, "Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler. Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor. Ben uyusam, hiç hareket etmesem kalbimi yine de duyarsınız. Korkacak mısın benden? O yüzden bu depremleri hiçbir şekilde ciddiye almayın. Ama Marmara’da hali hazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir” açıklamasını yaptı.

Marmara Körfezi'nde meydana gelen depremlerin doğal fay hareketlerinin bir sonucu olduğunu dile getiren bir Görür, depremlerin şiddetinin 4'ten küçük olması nedeniyle endişelenilmesine gerek olmadığını belirtti.

Ancak Marmara bölgesindeki bir fay hattının canlı olduğunu vurgulayan Görür, bu nedenle gelecekte daha büyük bir depremin olasılığına da dikkat çekti.