34 bin TL'lik elektrik faturası şoku !

34 bin TL'lik elektrik faturası şoku !

Prof. Orhan Kural, İstanbul’daki 30 metrekarelik ofisine gelen 34 bin liralık elektrik faturası yüzünden şoke oldu.

Prof. Kural, "Üç gündür çalmadık kapı bırakmadım. ’Ya ödeyecek ya da hapse gireceksiniz’ diyorlar. Hapse bile girerim yeter ki bu rezalet örnek olsun" dedi.

Basında yaptığı eylemlerle yer bulan İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın; Fatih İlçesi Hakkı Keresteci Sokak 50 numaradaki 30 metrekarelik ofisine, 34 bin lira elektrik faturası geldi. Şoke olan Kural, başvurularına rağmen çözüm getirilememesi üzerine duruma tepki gösterdi.

Gerekirse hapis bile yatabileceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Kural, konuyla ilgili DHAmuhabirine şunları söyledi: "Şu ana kadar ofise en fazla 150 lira elektrik faturası gelirdi. Bu paraları otomatik olarak banka hesabımızdan ödüyorduk. Bu kez 34 bin lira gelince şoke olduk. Yanlışlık var sandık ama yanlışlık olmadığını, bu parayı ödemezsem hapse gireceğimi söylediler. Hayatım boyunca haksızlıklara karşı mücadele ettim. Masumları korumaya çalıştım. Çok sayıda Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) yetkilisiyle görüştüm. Yüzlerce telefon konuşması yapıldı. Ve şu ana kadar herhangi bir sonuç yok."

Pof. Orhan Kural, yarın ofisi önünde basın açıklaması yapacağını da söyledi.