4 ilde denize girmek yasaklandı

4 ilde denize girmek yasaklandı
Güncelleme:

Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bartın'da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesindeki tüm sahillerde, oluşabilecek dalgaya ve boğulma tehlikesine karşı bugün denize girmek yasaklandı. Kandıra Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Kandıra ilçesinde bulunan tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur" denildi. 

SAKARYA'DA 3 İLÇEDE DENİZE GİRMEK YASAK

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından, kötü hava koşulları ve rip akıntısı nedeniyle boğulma tehlikelerine karşı denize girmek yasaklandı. 3 ilçenin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Karasu, Kocaeli ve Kaynarca’daki tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur” ifadeleri yer aldı.

DÜZCE AKÇAKOCA'DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan ilçesi Akçakoca'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek boğulma olaylarına karşı denize girmek yasaklandı. Denizde rüzgar ile oluşan dalgalar ve sahillerdeki rip akıntısı tehlikesi nedeniyle denize girmek 1 gün süreyle yasaklandı. Sabah saatlerinden itibaren sahile gelen az sayıda vatandaş da sahilde görevli cankurtaranlar tarafından denize girmemeleri konusunda uyarıldı.

BARTIN'DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz'de denizlerde şiddetli rüzgar ve olası muhtemel yoğun yağış ile nedeniyle Bartın genelindeki 18 plajımızda halkımızın can güvenliği korumak için denizlere girişleri kapatıyoruz" denildi. 

DHA