AIS otomatik tanımlama sistemi

AIS otomatik tanımlama sistemi
Güncelleme:

AIS yani otomatik tanımlama sistemi deniz taşıtları tarafından kullanılan bir tür takip sistemini ifade eder.

AIS yani otomatik tanımlama sistemi deniz taşıtları tarafından kullanılan bir tür takip sistemini ifade eder. Bu tanımlama sistemi ile çevrede yer alan teknelere ait konum, kimlik, hız ve yön bilgilerine ulaşılır. Teknesinde AIS cihazı olanlar için geçerli olan bu tanımlama sistemi ile hem yakındaki hem de dünyanın herhangi bir noktasındaki gemilere ait bilgilere ulaşmak mümkündür.

Uygulamada gemiler farklı renklerle ifade edilmekte olup bu bilgiler ışığında hareket halinde ve demirlenmiş durumda olan gemiler de görülebilir. Ekranda incelenecek geminin üzerine gelindiğinde hızı, hangi açı ile gittiği, yönü, geminin adının ne olduğu gibi bilgiler öğrenilebilir.

AIS Kullanımının Avantajları Nelerdir?

AIS cihazı kullanmak pek çok avantajı da beraberinde getirir. Bu uygulama sayesinde çarpışmadan korunma, kaza soruşturması, gemi trafik servisleri, arama ve kurtarma, navigasyon desteği gibi konularda fayda elde edilebilir.

AIS cihazları gemilerin olumsuz hava şartlarında bile birbirlerini rahatça görebilmelerine imkan verir. Aynı zamanda hangi geminin tam olarak nerede olduğunu de gösteren bu cihaz ekranda her yüzen cisme ait bilgileri gösterir. Gemi trafik servislerini göstermesi sayesinde bu cihaz boğaz trafiğini yönetmek amacıyla da kullanılmaktadır. Bu cihazın en önemli yararlarından biri zor durumda olan ve yardım isteyen gemileri göstermesidir. Böylece arama kurtarma ekiplerine gemiye ulaşmak içni gerekli olan önemli bilgiler iletilebilir.

 AIS Cihazı Kullanmak Zorunlu Mudur?

AIS cihazı kullanımı şahsa kayıtlı ya da amatör deniz taşıtları için mecburi değildir. Şahsa ait tekneler kullanım dışında bırakılmış olup bunlar cihazı isteğe bağlı olarak temin edebilirler. Yapılan açıklamalara göre bu cihaz tehlikeli yük taşıyan gemiler, on metreden fazla uzunluğa sahip olan ticari yatlar, on ikiden fazla yolcu kapasitesi olan ve düzenli olarak sefer yapan yolcu gemileri için zorunlu tutulmuştur.

Tanıtım ve Reklam Ajansı: https://medyatics.com

 

 

 

Seçiniz...

Etiketler advertorial