Sinan Ateş, eşi Ayşe Ateş'e kendisi için kiralık katil arayan 2 ismi vermiş

Sinan Ateş, eşi Ayşe Ateş'e kendisi için kiralık katil arayan 2 ismi vermiş
Güncelleme:

Ankara'da uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eşinin öldürülmeden önce kendisine 2 isim vererek "beni öldürmek için kiralık katil arıyorlar" dediğini öne sürdü.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eski MHP Milletvekili O.K. ve Ülkü Ocakları Başkanı A.Y.'ın cinayeti birlikte planladığını belirterek, "Çünkü eşimin bana söylediği şuydu: 'İkisi beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan Ayşe Ateş eşinin bu sözleri suikastten birkaç ay önce söylediğini belirtti.

Ateş “Hem Sinan hem de benim hakkımızda bilgi toplayan, kiralık katil arayan bu isimler ilk iddianamede yok. Elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar.” şeklinde konuştu.

"MHP'den kimse beni aramadı"

Ayşe Ateş ayrıca eşinin öldürülmesinin ardından MHP'den kimsenin kendisini aramadığını belirterek, "Zaten talimat vermişler; kimse ne başsağlığı dileyecek ne cenazesine gidecek diye. Zaten başsağlığı dileyenler partiden istifa ettiler" dedi.

"HTS ve PTS kayıtları ortada"

Ayşe Ateş ayrıca, "HTS ve PTS kayıtları, aralarındaki yazışmalar ortada. Tutuklananların hangi kurumlardan olduğu belli. İçeride Ülkü Ocakları’na ve MHP’ye mensup tek bir kişi yokmuş gibi ifadeler kullanıyorlar. Oysa tutuklu taksici, oto kiralamacı ve kiralık katillerin dışındakiler bu iki yapıya mensup. Soruşturma yürütülen 17 kişiye bakınca iddia edilen kurumsal saldırı içeriden yapılmış gibi bir izlenim oluşuyor. Bazen düşmanı uzakta aramamak gerek." dedi.

İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki yazısının tamamı için...