Anıtkabir'deki halı saha kaldırılacak mı ?

Anıtkabir'deki halı saha kaldırılacak mı ?

Anıtkabir’deki halı saha ile ilgili önemli gelişme. Milli Savunma Bakanı'ndan tartışmaları bitirecek hamle.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bilecik Milletvekili Yaşan Tüzün, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Burdur Milletvekili Mehmet Göker’den oluşan CHP heyeti Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TSK’yla ilgili kendilerine iletilen ve ülkede ciddi hassasiyetler yaratan konularda ki görüş ve taleplerini paylaştı.

Bakan Işık ile görüşmede üç önemli konu üzerinde durulduğunu belirten CHP heyetinin yazılı açıklamasında, “Bakan bu konularda bir çalışma yürütüldüğünü ve kendisinin de aynı hassasiyetleri paylaştığını ifade etti” denildi.

BAKAN: GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

CHP heyeti Anıtkabir yerleşkesi içerisine yapılmış olan ve tepki çeken halı saha konusunu da Bakan ile görüştü. CHP’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Sn. Bakan Anıtkabir'in özel hassasiyeti gözetilmeden inşa edilen aydınlatma direkleri, tel örgüler ve abartılı imalatların kendisini de rahatsız edecek şekilde özensiz yapıldığını bu rahatsızlıkları ortadan kaldıracak şekilde aykırı imalatların sökülmesi gerektiğini ve bu konuyu Anıtkabir Komutanlığının doğrudan bağlı olduğu Genelkurmay Başkanı ile görüşeceğini ifade etmiştir. Anıtkabir yerleşkesi ile uyarlı olmayan burada ki inşanın düzeltilmesini ve ortadan kaldırılması için Genelkurmay Başkanı ile müzakere edeceğini ve bu durumu çözümleyeceğini açıkladı. Sn. Bakan bu durumdan kendisinin de rahatsız olduğunu, amacın aşıldığını, abartılı, özensiz ve Anıtkabir’e yakışmayan bu aykırılıkların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.”

KUMPAS MAĞDURU ASKERELERE GERİ DÖNÜŞ YASASI

CHP heyetinin görüştüğü konulardan birinin de, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kumpas davaları ve farklı yöntemlerle uzaklaştırılan personelin geri dönüşüne ilişkin gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının gerekliliği olduğu belirtildi. Açıklamada “Sn. Bakan çeşitli kumpaslarla TSK’dan uzaklaştırılan personelin geri dönüşüne ilişkin bir yasa hazırlıkları içerisinde olunduğunu, bu yasa hazırlıklarının ciddi bir şekilde titizlikle devam ettiğini, yürütülen yasa hazırlığının son aşamasına gelindiğini ve bir an önce bunu Parlamentoya taşıyacaklarını söyledi” denildi.

BAKAN: BEN DE RAHATSIZIM

CHP heyeti darbeye karşı direnen TSK birliklerin önüne konulan çöp araçları, iş makineleri, hafriyat kamyonları gibi uygulamalardan duyulan rahatsızlığı da dile getirdi. CHP’nin açıklamasında Bakan’ın sözleri şöyle aktarıldı:

“Sn. Bakan TSK birliklerinin önüne konulan araçlarla ilgili kendisinin de rahatsız olduğunu, bunlara ilişkin uygulamalarla ilgili gerekli hassasiyetinin gösterileceğini, darbeye karşı direnen birliklerin moral ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek uygulamalara izin verilmeyeceğini, bu konuda gereken hassasiyete özen gösterileceğini söyledi.”