Bakan'dan Menzil tarikatı iddialarıyla ilgili tepki çeken açıklama

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Menzil tarikatına ait köyde depremzede çocukların aileleriyle birlikte kaldığını kabul etti. Yanık, “İnsanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler, buna da karışacak halimiz yok.” dedi.

Depremzede çocukların tarikat eline bırakıldığına dair iddialarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çarpıcı ifadelerde bulundu.

Toplantıda Menzil tarikatına ait bir köye çocukların aileleri ile birlikte kalmasına ilişkin konuşan Yanık, “Biz de her gün bıkmadan usanmadan bunun cevabını vereceğiz. Bizim Menzil cemaatine ya da x, y, z herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler, buna da karışacak halimiz yok. İhmal yoksa istismar yoksa şiddet yoksa bizim görevimiz başlamaz devlet olarak. İnsanların evlerindeki çocuklarına müdahale şansımız bu saydığım sınırların dışında yoktur. Anasının babasının yanında olan bir çocukla ilgili ‘niye şu cemaate, bu cemaate’ diye hesap sorma hakkına kimse sahip değil. Olmadığını da kamuoyuyla paylaşacağız. Biz, çocuklarımızın istismarına asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

 

Tele1