Bu sefer de genç futbolcuları Banker Bilo filmindeki gibi kandırdılar

Bu sefer de genç futbolcuları Banker Bilo filmindeki gibi kandırdılar
Güncelleme:

Başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman'ın oynadığı 'Banker Bilo' filmindeki 'Kamyon Kasası' sahnesi gerçek oldu. 3 genç İngiliz oyuncu Çaykur Rizespor'a transfer olma vaadi ile dolandırıldı.

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), İngiltere'den 3 genç oyuncunun kendileri ile irtibata geçtiğini ve Çaykur Rizespor'a transfer olma vaadi ile kandırıldıklarını beyan ettiğini duyurdu.
 
"Sizi Türkiye'ye götüreceğim ve Çaykur Rizespor ile 3 yıllık sözleşme imzalatacağım" diyen sahte menajerlerden biri olan Alec Faustino, sözde temsilciliğini yaptığı iki oyuncudan vize, uçak bileti ve sağlık raporu adı altında 1000 Euro aldı ancak iki oyuncunun Türkiye hayali, sahte sözleşmeler nedeniyle suya düştü.

Nicholas Sizer adlı sahte menajerin ağına düşen bir İngiliz genç oyuncu da, yine Çaykur Rizespor ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağını sanarak çeşitli masraflar adı altında 2000 Euro kaptırdı.

3 oyuncu da, tanışmadıkları Alec Faustino ve Nicholas Sizer ile sosyal medya veya e-posta vasıtasıyla iletişim kurdu. İki isahte menajer, Europe Sport Management adlı bir menajerlik şirketinde çalıştıklarını iddia ettiler.

 Bu yılın başlarında da Hollanda Futbolcular Birliği (VVCS), Alec Faustino adlı kişinin çeşitli Hollandalı oyunculara yaklaştığı yönünde uyarı yapmıştı.