Canlı yayındaki en düşük emekli maaşına büyük tepki

Canlı yayındaki en düşük emekli maaşına büyük tepki
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük'ün canlı yayında açıkladığı "en düşük emekli maaşı" tahminine programda gazeteci Murat İde'den çok sert tepki geldi.

Milyonlarca emekli 2024 yılı zamlı maaşlarını beklerken AK Parti iktidarına olan yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük TGRT'deki canlı yayında emekli maaşlarıyla ilgili son bilgileri paylaşırken en düşük emekli maaşı için de bir tahminde bulundu.

Ancak Cem Küçük'ün bu tahminine programdaki partneri gazeteci Murat İde "İş mi bu ? Ben de mağdurum" diyerek tepki gösterdi.

Canlı yayına damgasını vuran o diyaloglarda Cem Küçük'ün emekli aylıklarıyla ilgili açıklamaları şöyle oldu:

Sözlerine "Ekonomi yönetiminin zamlar konusunda tereddütlü olduğunu söyleyim" diyerek başlayan Cem Küçük konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama en düşük maaş alanlarla ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor, kök maaş alanlar için. 7 bin 500 lirada bırakılmayacak. Orada bir düzenleme geliyor. Erdoğan, Cevdet Yılmaz ve Şimşek'ten bilgi alacak. Kabine vardı iptal oldu. Neden iptal oldu bilmiyorum."

Küçük'ün bu açıklamalarına tepki gösteren gazeteci Murat İde, "Ama normal SGK ve Bağkur yüzde 37.5'ta kalacak. İş mu bu yani? Ben de bunun mağduruyum. " dedi.

İde'nin tepkisinin ardından Küçük ardından sözlerine şöyle devam etti;

SGK ve Bağkurlar 37.5'ta kalacak ama en düşük alanlara düzenleme yapılacak gibi görülüyor. Bütün bunlara rağmen son karar Erdoğan'da. Kök maaşta bir değişiklik lazım. Bu yüzde 37.5 ile 10 bin 500 liraya geliyor. Bu değişmezse 37.5'ta kalırsa AK Parti yine anadoluyu alır ama emekliden bir tepki görür. Adalet değil. Ben adalet açısından bakıyorum. Memurların sözleşmeleri gereği kendi hakları var yüzde 50 zammı anlıyorum. Ama emeklinin unutulmaması gerekiyor. Her şey bitmiş değil. Son sözü Erdoğan söyleyecek. Tekrar ediyorum; SGK, Bağkur şu an yüzde 37.5. Ama en düşük alanlarda bir değişiklik yapılacak ve 10 bin 500 liraya çekilecek.