CHP'li Aykan Erdemir Zarrab davasında tanık listesinde mi ?

CHP'li Aykan Erdemir Zarrab davasında tanık listesinde mi ?
Güncelleme:

Hakkında yakalama kararı bulunan eski CHP'li vekil Erdemir'in, ABD'de görülen davada Türkiye aleyhinde tanıklık yapması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada adı geçen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir de söz konusu davada tanık listesinde yer aldığı iddia edildi.

Ancak ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık, Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya 'sahte belge' götürdüğü iddiasıyla FETÖ üyeliği soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartılan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, suçlamaları kabul etmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında aranan Bankacılık Devlet Denetleme Kurul Murakıbı Osman Zeki Canıtez il birlikte yakalama kararı çıkartılan Erdemir, ikamet ettiği ABD’den e-mail göndererek açıklama yaptı.  

“Mehmet Hakan Atilla davasında 27 Kasım 2017 tarihinde savcılık bürosu tarafından New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen, davaya konu olması ya da tanıklık etmesi muhtemel isimlerin de yer aldığı 359 no’lu ve 17 sayfalık dokümanda ismim yer almamaktadır. Yakalama emri talebinde, ‘28.01.2014 tarihli sözde/sahte rapor’ olarak ifade edilen rapor ve içeriğiyle ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bu raporu hiç görmedim, bir rapor ya da belgeyi bir mahkemeye ulaştırmadım. İsmimin birlikte anıldığı Osman Zeki Canıtez ile hiçbir ilgim ve tanışıklığım yoktur. ‘Firari olduğum’ iddiası bütünüyle asılsızdır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarında halihazırda ikamet etmekte olduğum ABD’deki ‘Yerleşim Yeri Adresi’ mevcuttur. Bana tebligatın yapılmasının önünde hiçbir engel yoktur.”  
 
 
 

Seçiniz...