Dolar, Euro ve altında dikkat çeken hareketlilik

Dolar, Euro ve altında dikkat çeken hareketlilik
Güncelleme:

Piyasalar bir yandan TCMB'nin Ekim ayı politika faizini beklerken diğer yandan da İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kanlı saldırılarıyla sarsılmaya devam ediyor. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerden TL karşısında peş peşe rekorlar gelmeye devam ediyor. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ekim ayı politika faiz kararı öncesinde Türk Lirası karşısındaki yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor.

İsrail ile Hamas arasında başlayan, ancak İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarıyla büyüyen ve tüm orta doğuyu ve dünyayı tehdit etmeye başlayan savaşta can kaybı büyürken, tüm dünya ve piyasalar İsrail'in başlatacağı kara harekatına odaklandı.

Son üç yıldır TL'nin fahiş değer kaybıyla tarihi bir yükseliş yaşayan döviz kuru, geçtiğimiz mayıs seçimlerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki değişikliklerle giderek yükselmiş, son dönemde ise daha durgun seyrediyordu.

Piyasalar, İsrail-Filistin savaşının çıkmasıyla yeniden alevlendi. Dolar, haftanın ikinci iş gününe tarihi rekorunu yenileyerek başladı.

AA Finans'ın 19 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ve TCMB'nin 26 Ekim Perşembe günü açıklayacağı olan politika faizi beklenti anketinde ekonomistlerin beklentileri Merkez Bankası'nın faizleri 500 baz puan artıracağı yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasında değişiklik gösterdi. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni


Güne 28,08 TL'den başlayan Dolar 28,10 TL'den, 
30,03 TL'den başlayan Euro 29,81 TL'den, 
34,45 TL'den başlayan Sterlin 34,25 TL'den, 
18,78 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,68 TL'den işlem görüyor.