Erdoğan'ın adaylığına itiraz eden hakimin ihracı istendi

Erdoğan'ın adaylığına itiraz eden hakimin ihracı istendi
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde yeniden Cumhurbaşkanlığı'na aday olması üzerine YSK'ya itiraz eden hakimin meslekten ihracı istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını YSK’ye götüren yargıç Ahmet Çakmak, HSK’nin hedefi oldu. Çakmak’a farklı gerekçelerle iki kez yer değiştirme cezası verildi. Çakmak’ın meslekten ihracı istendi. Yargıç Çakmak’a verilen cezalara konu olan soruşturmalar ve gerekçeleri ise dikkat çekti. Gerekçeler arasında “Dilekçede kalın karakter kullanmak, 24 saat içinde 860 kilometre uzaktaki geçici görevlendirildiği yere gitmemek, 12 yaşındaki çocuk hakkında tutuklama talep eden savcının eğitime alınmasını ve başsavcının hizmet aracının adliye için kullanılmasını istemek” yer aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre Çakmak, isteme karşı hazırladığı savunmayı HSK’ye sundu. Hukuk düzeninin ilk koruduğu değerlerin onur ve şeref olduğunu vurgulayan Çakmak, “Bende candan önce onur ve şeref gelir. Ucunda ölüm dahi olsa onurumdan ve şerefimden tek bir parça taviz vermem. Onur ve şerefim satılık değil, maaşım kadar hiç değil. Giydiğim cüppeye asla leke getirmedim. Alnım apaçık” dedi.

Cumhuriyet