FETÖ'nün mahrem ablası örgüt için bakın ne yapmış !

FETÖ'nün mahrem ablası örgüt için bakın ne yapmış !
Güncelleme:

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında ByLock mesajlarıyla deşifre olan kadın mahrem ablalarıyla ilgili ilginç itiraflarda bulundu.

İzmir'de yürütülen soruşturmada ByLock mesajlarıyla deşifre edilen kadın, FETÖ'nün sözde mahrem ablalarıyla ilgili itiraflarda bulundu.İtirafçı E.K'nın ifadesinden,"Ailem, yalnızca örgütün evlerinde ders çalıştığımı biliyordu.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ)  yönelik soruşturmada itirafçı olan sözde "mahrem abla", örgüt yapılanmasına  ilişkin önemli bilgiler verdi.   FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'taki içeriklerle ilgili  detaylı çalışma yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı mesajlardan yola  çıkarak örgütün "mahrem" yapılanmasını gözler önüne seren bilgilere ulaştı.

ByLock mesajlarıyla deşifre olan E.K. adlı kadın, FETÖ'nün mahrem  ablalarıyla ilgili itiraflarda bulundu. Mahrem abla, etkin pişmanlık  hükümlerinden yararlanmak istediğini de yetkililere iletti.   E.K'nın verdiği bilgilerle fotoğraflardan da teşhis ettiği mahrem  ablaların kişisel bilgi, bağlantı ve örgütte kullandıkları kod isimlerini  doğrulatan cumhuriyet savcısı, zanlıyı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Örgütle lise son sınıfta tanıştığını belirten mahrem abla, "2010'da  üniversiteyi kazandım ancak teklif edilmesine rağmen FETÖ'nün yurdunda kalmadım.  Üniversitenin ilk yılında sorumluluğumu üstlenen abla beni öğrencilerin yaşadığı  eve götürmedi. Evli örgüt ablaların evine götürerek sohbetlere katılmamı  sağladı." şeklinde ifade verdi.   FETÖ içerisinde gizliliğe önem verildiğinden herkesin kod isim  kullandığını vurgulayan E.K, üniversite ikinci sınıftan itibaren örgüt ablaları  ve liseli öğrenciler arasında koordinasyonu sağladığını anlattı.  Kendisine verilen özel görev nedeniyle hiçbir üniversiteliyle muhatap  olmadığına dikkati çeken E.K, "Yalnızca liselerden sorumlu oldum. Görevim hep  sabit kaldı, hiç değiştirmediler. Herhangi bir sohbete katılmazdım. Ne kadar az  kişiyle görüşürsem benim için o kadar iyiydi. Bana bir mahremiyet yüklemişlerdi.  Üniversite son sınıfa kadar bu şekilde devam etti." ifadelerini kullandı.

MEMLEKET , AİLE VE OKULDAN KONUŞULMAYACAK...

Kendisinden sorumlu ablanın 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından  başkasına ait GSM hattına ByLock'u yüklettiğini, talimatları buradan aldığını,  normal telefonla konuşmanın yasak olduğuna işaret eden mahrem abla, ailesinin  karşı çıkmasına rağmen Ankara'da hakim ve savcıların olduğu bir eve yerleştiğini  belirtti.   Ailesinin, örgüt içerisinde aktif olduğunu bilmediğini kaydeden E.K,  şu bilgileri verdi:  "Ailem, yalnızca örgütün evlerinde ders çalıştığımı biliyordu. Bu  yüzden babamla tartıştım. Babamla küsüp mezun olduktan birkaç ay sonra  Ankara'daki hakim ve savcı çalışma evine gittim. Ankara'da, ismini hatırlamadığım  bir kişi ankesörlü telefonla arayarak benimle iletişime geçti. OSTİM tarafında  bir örgüt evine yerleştirildim. Benimle kalan 3 kişinin de kod ismi vardı. Ben de  burada kod adımı kullandım. Eve girmeden önce bana sık sık tembih edilmişti.  Memleket, mezun olunan okul ve aileyle ilgili hiçbir konunun konuşulmaması  tembihlenmişti. 2-3 ay sonra bizi aniden evlerimize gönderdiler."