Gıdı Vaser Yöntemi – Dr. Arif Eroğlu

Gıdı Vaser Yöntemi – Dr. Arif Eroğlu
Güncelleme:

Bazı kişilerde zamanla yüz ile boyun arasında kalan bölgede yağlanma ve gevşemeler oluşur.

 

Gıdıda oluşan bu tür görünüş bozukluklarını gidermek için gıdı vaser yöntemi kullanılır. Çene altı ve boyundaki fazla yağlar bu yöntemle alınarak çene hattı daha belirgin hale getirilir. Deride fazla gevşeklik olduğu durumlarda, ip askı veya helyum plazma enerjisi (j-plasma) kullanılarak deri daha sıkı ve gergin bir hale getirilir.

Gıdı Vaser Nedir?

Vaser yöntemi gelişmiş bir liposuction yöntemi olarak bilinir. 2-3 mm büyüklüğünde kesilerden uygulanan Gıdı vaser yönteminde yağlar sıvılaştırılarak ince kanüllerle çekilir. Alınan bu yağlar, ihtiyaç olması durumunda çeneyi uzatmak için çene ucuna enjekte edilebilir. Derinin sıkılaştırılması gerekiyorsa sonsuzluk askısı ya da J Plasma uygulanır. Tüm bu yöntemlerin uygulanması sonrası 10 yıl kadar daha genç bir görünüm elde edilebilir.

Gıdı Vaser Neden Yapılır?

Gıdı bölgesinde 2 farklı sorun yaşanır. Bunlardan biri gıdı bölgesindeki yağlanma, diğeri de yağlanma sebepli olarak yanak ile boyun arasındaki geçiş hattının ortadan kaybolmasıdır. Adeta yanaklar ve boyun birleşmiş gibi gözükür. Gıdının yağlanması ve yüzün gevşemesi, yüzün 5-10 yaş daha yaşlı görünmesine neden olur. Bu nedenle, gıdı estetiği 30’lu yaşlardan sonra sıklıkla tercih edilir.

Gıdı Vaser Kimlere Uygulanır?

Bu yöntem daha çok yağlanma ve yaşlılık ile ortaya çıkan sarkmaları gidermek için kullanılır. Gıdı Vaser, herhangi bir sağlık problemi olmayan, gıdısında yağ birikmiş ve derisi gevşek olan kişilere uygulanabilir. Bu sorunlara hızlı, kalıcı ve etkili bir çözüm elde etmek isteyen kişiler bu yöntemi tercih eder.

BBL Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

BBL işleminin amacı, Body Jet Evo veya Vaser Liposuction yöntemleriyle kişinin vücudundan alınan canlı yağ hücrelerinin, hacmi artırmak ve şekil vermek amacıyla kalçalara enjekte edilmesidir. Transfer çok hızlı yapıldığı için alınan hücreler canlılıklarını korur ve bu hacim yüksek oranda erimeden kalabilir. Mekanik travmatik işlemlerden ziyade lazer, ultrason, radyofrekans gibi ileri teknoloji kullanıldığı için bölgedeki damar ve sinir yapılarının zedelenme olasılığı son derece düşüktür. Kullanılan yağ hücreleri hastanın kendine ait olduğu için yağ transferi esnasında herhangi bir doku uyuşmazlığı olmaz.

BBL Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, işlem yapılmadan önce hasta muayene edilir. BBL ameliyatının yapılabilmesi için hastada yeterli miktarda yağın bulunması gerekir. Yağ miktarı yeterliyse ameliyat için planlama yapılır. Ameliyat genel anesteziyle yapılır. Operasyon öncesinde planlanan çizime göre istenmeyen yağ hücreleri alınır. Alınan bu yağ hücreleri kalçaya istenilen şekil ve hacmin verilmesi için kullanılır.

BBL Ameliyatı Fiyatları

Genellikle estetik amaçlı yapılan BBL ameliyatı fiyatları, kişiye uygulanan yönteme ve işlemin yapıldığı klinik veya sağlık kuruluşuna bağlı olarak değişiklik gösterir.

 

Popo Estetiği Nedir ve Kimlere Uygulanır?

Popo estetiği uygulamalarının amacı, poponun hacmini büyütmekten ziyade popoya daha yuvarlak şekil ve daha kıvrımlı bir görünüm kazandırmaktır. Bu işlemin uygulanabilmesi için hastanın herhangi bir sağlık sorununun olmaması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Popo Estetiği Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastanın ameliyata uygun olup olmadığını belirlenmesi için, işlemden önce gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılır. Hastanın sağlık durumu işlem için uygunsa, gerekli planlama yapılır. Operasyondan önce hastaların kan sulandırıcı ilaç, bitki çayı ve alkol kullanımına ara vermeleri gerekir.

Popo Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastalarda bu estetik işlemlerin sonrasında poponun istenilen dik ve düzgün görünümünü alması için üç dört hafta kadar korse giyilmesi ve yine aynı şekilde hastanın uzun süre aynı pozisyonda oturmaması gerekir.  

Popo Estetiği Yöntemleri

Bu estetik işlemlerde esasında poponun daha dik ve düzgün görünmesi istenirken bu amaca ulaşabilmek için birçok farklı teknik kullanılır. Yağ enjeksiyon yöntemleri ile popoya şekil verilebilir. Bunun yanında kalça protezi ve kalça dikleştirme gibi cerrahi yöntemler de kullanılabilir.

Kalça estetiğinde kullanılan yöntemlerden biri de silikon protezlerdir. Kas içine yerleştirilen silikonlar, sert bir özelliğe sahip oldukları için oturup kalkarken hastaya zorluk çıkartabilir. Ancak, kalça büyütme için yeterli yağın olmadığı hastalarda en güvenli seçim kalça protezidir.

Popoyu mevcut durumundan daha hoş bir görüntüye taşımak amacıyla kullanılan sentetik dolgu malzemeleri hem hızlı uygulanmaları hem de kısa sürede iyi bir görüntü sunsa da, birçok istenmeyen yan etkisi olduğu ve sıklıkla yer değiştirdiği için güvenli bir seçenek değildir.

 

 

Etiketler advertorial