Güneş enerjili solar lamba çeşitleri ve avantajları

Güneş enerjili solar lamba çeşitleri ve avantajları
Güncelleme:

Güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma ürünlerinin başında gelen solar lambalar ülkemizde oldukça yaygınlaşmaya başlıyor.

Evlerde, bahçelerde, balkonlarda aydınlatma amaçlı ve dekorasyonu zenginleştirme amaçlı kullanılan solar lambalar hem enerji tasarrufu hem de maddi yönden kullanıcısına ciddi tasarruf sağlıyor.  Son zamanlarda insanlarda artan hobi bahçesi merakı da bu bahçelerin aydınlatılmasında güneş enerjili lamba kullanılmasını kolaylaştırıyor. Güneş enerjisiyle çalışan solar lambalar bu özellikleriyle elektir şebekesiyle çalışan lambalardan hem daha ekonomik hem de daha uzun ömürlü oluyor. Ayrıca kullanıldıkları mekâna kazandırdıkları görsel zenginlik de solar lambaların tercih edilmesindeki en büyük avantaj. Yine güneş enerjili solar lambalar, çevreci ve bitmek tükenmek bilmeyen enerji kaynağı sayesinde hemen her mekânda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Solar Lambaların Çalışma Sistemi

Solar lambalar güneş ışığı enerjisiyle çalışıyor. Bünyesinde bulunan ve oldukça küçük olan güneş panelleri ile güneşten alınan ışınları depolayan solar lambalar bu ışınlar sayesinde pillerini şarj ederler. Solar lambanın içerisindeki küçük bir sistem sayesinde depolanan güneş ışınları elektrik enerjisine dönüştürülür. Güneş ışığının olmadığı zamanlarda ve özellikle gece vakitlerinde bu enerjiyi kullanan solar lambalar bu sayede aydınlatma sağlarlar. Aydınlatma işlemi ise yine lambalarda bulunan aydınlatma sensörleri sayesinde yapılır. Bu çerçevede solar lambaların güneş ışığını alabilmeleri için güneşi dik açıyla gören ve oldukça açık bir noktaya konumlandırılmaları gerekmiyor. Sadece güneş ışığını herhangi bir yerden gören noktaya yerleştirilmeleri aydınlatma işlemini yapabilmeleri için yeterli oluyor.

Solar Lamba Çeşitleri

Solar lambalar oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Hem dekoratif amaçlı hem de enerji tasarrufu açısından tercih edilen lambalar sensörlü özellikleri sayesinde kapatıp açmaya gerek kalmadan aydınlatma sağlayabiliyorlar. Her türlü kapalı mekânın aydınlatılmasında kullanılabilen solar lambalar bununla birlikte dış mekanların aydınlatılmasında da kolaylıkla kullanılabiliyor. Bu çerçevede sensörleriyle ciddi manada da enerji tasarrufu sağlayabiliyorlar.

Aydınlatma ihtiyacının haricinde özellikle şık mekanlar için tasarlanan solar lambalarla mevcut. Bu lambalar hem aydınlatma ihtiyacını karşılıyor hem de kullanıldığı mekâna oldukça şık bir görünüm kazandırıyor. Bu sayede yaşam alanlarına solar lambalar sayesinde farklı bir görünüm kazandırmak mümkün oluyor.

Solar Lambanın Avantajları

Solar lamba fiyatları (https://www.genbayapimarket.com/gunes-enerjili-solar-lambalar) kullanmanın en büyük avantajı hiç bitmeyen ve tükenmeyen bir enerji kaynağına sahip olmasıdır. Güneş enerjisiyle çalışan lambalar bu sayede uzun ömürlü ve oldukça tasarruflu kullanım sağlayabiliyorlar. Bununla birlikte oldukça çevreci olan solar lambalar elektrik şebekesinin olmadığı her noktada rahatlıkla aydınlatma sağlayabiliyorlar. Ayrıca elektriğin taşıdığı riskleri solar lambalar taşımıyor. Yangın, elektrik çarpması, kesintiler vs. solar lamba kullanımı sayesinde tarih oluyor.

Bu çerçevede güneş enerjili lamba enerji şebekesine ihtiyaç duymazlar. Dağ, bağ, bahçe, tarla, kır, her türlü mekânda hiçbir şebekeye ihtiyaç duymadan aydınlatma sağlayabilirler. Yine aydınlatma için ihtiyaç duyulan şebeke döşenmesi masrafına da solar lamba kullanarak son verilebilir. Çünkü solar lambalar herhangi bir şebeke bağlantısına ihtiyaç duymaz. Bu sayede oldukça tasarruflu bir kullanım sunarlar.

Solar Lambaların Kullanıldığı Alanlar

Güneş enerjisiyle çalışan solar lambalar hemen her alanda kullanılabiliyor. Özellikle elektrik şebekesinin olmadığı ancak aydınlatma ihtiyacının bulunduğu alanlarda sıkça tercih ediliyor. Bu çerçevede yaşanılan mekanların haricinde, yol kenarları, sokak aydınlatmaları, park ve bahçe aydınlatmaları, cadde aydınlatmaları, trafik ışıkları vb. alanlarda sıkça kullanılan solar lambalar bu sayede az maliyetle uzun süreli bir kullanım ve yüksek aydınlatma verimi sağlıyorlar.

Etiketler advertorial