İlk başörtülü kaymakamın tayini çıktı !

İlk başörtülü kaymakamın tayini çıktı !

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ilk kez göreve gelen, Türkiye’nin ilk başörtülü kaymakamı Neslihan Kısa’nın tayini Kocaeli’ye çıktı.

Aynı zamanda Türkiye’nin en genç kaymakamlarından biri olma özelliğine de sahip olan Neslihan Kısa, 1991 yılında Giresun’da doğdu. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni birinci olarak tamamlayan Kaymakam Kısa, ’Kaymakam Adaylığı Sınavı’na katılarak ilk görevine adım attı. Türkiye’ye bir ilki yaşatan Kaymakam Kısa, staj döneminin bir kısmını Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde tamamladı.

Öte yandan Sarıcakaya’dan ayrılacak olan kaymakam için Sarıcakaya Belediyesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi. Sarıcakaya Belediyesi’nden ise veda ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Türkiye’ye ve ilçemize bir ilki yaşatan değerli Kaymakamımız Neslihan Kısa Hanımefendi ile geçirdiğimiz kısa süreli staj döneminde, ilçemize yaşattığı ilkler ve kattığı güzellikler için teşekkür ederiz. Kendisine yeni görev yeri olan Kocaeli’de başarılar diliyor, Allah yolunu açık etsin diyoruz."
Kaymakam Kısa’nın yeni görev yeri olan Kocaeli merkezde valilik emriyle staj görmeye devam edeceği öğrenildi.