İncirlik Üssü'de IŞİD alarmı !

İncirlik Üssü'de IŞİD alarmı !

Adana'daki İncirlik Üssü'nde canlı bomba eylemlerine karşı alarm verildi..

IŞİD’e karşı yapılacak operasyonlara katılmak üzere ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 6 adet F-16 savaş uçağı ile 300 askerin Adana’ya gelmesinden hemen sonra terör örgütünden “Elimizde çok canlı bomba var” mesajı ve “İntihar saldırısı” tehdidi geldi. Adana’da, yabancı askeri personele yönelik “Canlı bomba” eylemine karşı kırmızı alarm verildi.

CANLI BOMBA TEHDİDİ

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre IŞİD’e karşı yürütülecek Kararlılık Operasyonları çerçevesinde, ABD’nin altı adet F-6 savaş uçağı ile, C-5 ve KC-135 tipi askeri uçakları İncirlik Üssü’ne göndermesi örgütü rahatsız etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD yanlısı internet siteleri ile sosyal paylaşım ağları üzerinden Türkiye’ye yapılan tehdit içerikli yayınlar ve paylaşımları bir raporda topladı.

TÜRKİYE HEDEFTE

EGM, dini istismar eden terör örgütlerine müzahir şahısların İncirlik Üssü’ndeki hareketlilikten rahatsız olduklarını belirterek şöyle dedi:

“IŞİD terör örgütü yanlısı internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında ülkemize tehdit içerikli yayınlar ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. IŞİD mensuplarınca örgüt içerisinde Türkiye’ye dönük canlı bomba eylemi meyilli şahısların bulunduğu, ülkemizde saldırılara başlanılması halinde birçok insanın öldürülebileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundukları şeklinde bilgiler intikal etmiştir.

YABANCI ASKERLER

Adana’da bulunan yabancı misyon personellerinin görev dışı bulunabilecekleri yerlerde (AVM, ikamet, bar, restoran vb) saldırı/protesto eylemlerine maruz kalabilecekleri şeklinde istihbari mahiyette bilgiler elde edilmiş olup, diğer illerimizde de ABD başta olmak üzere koalisyon güçlerine katılan ülkelerin misyon temsilcilikleri ve görevlilerine yönelik benzer girişimlerin olabileceği değerlendirilmektedir”

ÖNLEMLER ARTIRILDI

ABD ile varılan mutabakat sonucu IŞİD’e karşı yürütülecek operasyonlarda görev alacak savaş uçaklarının İncirlik Hava Üssü’ne gelmesinin ardından örgütün Türkiye’yi canlı bomba ve intihar saldırıları ile tehdit etmesi güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttı.