Mağdur oldular, cezaevinde yattılar, göreve dönüyorlar !

Mağdur oldular, cezaevinde yattılar, göreve dönüyorlar !

Darbe girişimiyle birlikte Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda mağdur olan, cezaevlerinde yatan ve sonunda beraat eden komutanlara iade-i itibar geldi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda mağdur olan, aylarca cezaevlerinde yatan ve sonunda beraat eden komutanlara iade-i itibar geldi. Darbe girişiminden sonra gözaltına alınan birçok ismin yerine dava mağduru komutanlar getirilmeye başlandı.

İşte bazı isimler:

BALYOZ SANIKLARINDAN ALBAY TEKİN AKSAZ'A ATANDI

BALYOZ darbe planı davasından yargılanan ve beraat eden subaylardan Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Aksaz Deniz Üssü’nde Güney Görev Grup Komutanı olarak görevlendirildi.

Balyoz Davası’nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılarak 3.5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, 2014’te Haziran ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda göreve geri döndü.

Geri hizmette bulunan Kurmay Albay Tekin, darbe girişiminin ardından acil olarak göreve çağrılarak Aksaz’daki Deniz üssünde Güney Görev Grup Komutanı olarak görevlendirildi. Tekin, Akdeniz ve Ege denizlerinde hizmet veren tüm firkateyn, hücumbot, korvet ve denizaltılardan sorumlu olacak.

1-20160722191148.jpg
Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin

TERFİSİ ENGELLENDİ, GÖREVDEN ALINDI... 15 TEMMUZ'UN ARDINDAN YENİDENİSTANBUL İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI'NA ATANDI

Daha önce paralel yapının kumpas yaptığı iddiasıyla terfisi engellenerek görevden alınan Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, darbe girişiminin ardından yeniden İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’na atandı.

Kurtoğlu’nun terfisi, cenaze için cezaevinden izinli çıkan bir tutuklunun evinde kalmasına izin vermemesi nedeniyle hakkında açılan dava ile ertelenmişti.

Bununla birlikte paralel yapının YAŞ toplantısından önce Hüseyin Kurtoğlu’nun montajlanmış bir ses kaydının dönemin Jandarma Genel Komutanı'na dinlettirildiği de iddialar arasındaydı. Böylelikle Kurtoğlu’nun general olmasının önüne geçilmişti.

Kurtoğlu’nun yerine Adana’daki MİT TIR’ları operasyonunda adı geçen Hamza Celepoğlu tuğgeneralliğe yükseltilmişti.

2-20160722191148.jpg
Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu

CEZAEVİNDEN ALAY KOMUTANLIĞI'NA: KIDEMLİ ALBAY YUSUF KELLELİ

Darbe soruşturmasında tutuklanan Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül'ün yerine, Balyoz davasında 3 yıl 5 ay tutuklu yargılanan ve üç yıl önce beraat eden Kıdemli Albay Yusuf Kelleli atandı. Kelleli, 'Balyoz davası'nda Mart 2010'da tutuklanmış ve 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etmişti.

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında Kıdemli Albay Kelleli'ye, 225 bin lirası maddi, 830 bin lirası ise manevi olmak üzere toplam 1 milyon 55 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

3-926.jpg

Kıdemli Albay Yusuf Kelleli

BALYOZ'DAN BERAAT EDEN KURMAY ALBAY KAHRAMAN DİKMEN IĞDIR'A ATANDI

Darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus'un yerine, Iğdır'a Balyoz davasından beraat eden Kurmay Albay Kahraman Dikmen atandı.

Balyoz Davası kapsamında 3 yılı aşkın bir süre tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Kurmay Albay Dikmen için Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 250 bin TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırmıştı. Kahraman Dikmen, Mamak Askeri Ceza evinde tutuklu kaldığı süreçte kilo verme ve sağlıklı beslenmenin yollarını anlatan 'Egzersizle kilo verme' adlı bir kitap yazmıştı.

4-535.jpg
Kurmay Albay Kahraman Dikmen

BALYOZ'DAN TAHLİYE OLAN ALBAY ABDULLAH CÜNEYT KÜSMEZ TUNCELİ'YE ATANDI

Görev süresi dolan Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Pilot Kurmay Albay Atilla Tamer'in yerine, Balyoz darbe planı davasından 17 Ağustos 2011 günü tutuklanan, 2014 yılında Yargıtay'ın bozma kararıyla tahliye olan Kurmay Albay Abdullah Cüneyt Küsmez atandı.

Kurmay Albay Cüneyt Küsmez, Balyoz darbe planı davasında tutuklanmış ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Jandarma Kurmay Albay Abdullah Cüneyt Küsmez, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası sanıkları için hak ihlali kararı vermesinden sonra diğer sanıklar ile birlikte 2014 yılında tahliye olmuş ve görevine geri dönmüştü. Tunceli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Cüneyt Küsmez'in Ağustos ayı başında toplanacak Yüksek Askeri Şura toplantısında Tuğgeneralliğe terfisi için durumunun görüşüleceği belirtildi.

DHA