Marmara Üniversitesi kampüsüne konut ve ticaret imarı

Marmara Üniversitesi kampüsüne konut ve ticaret imarı
Güncelleme:

Marmara Üniversitesi’nin TOKİ’ye devredilen Bahçelievler Kampüsü, konut ve ticaret imarına açıldı. Eski üniversite arazisinin 4 bin 670 metrekaresine konut ve ticari birimler inşa edilecek.

Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TOKİ ve Marmara Üniversitesi arasında 2016'da imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi’nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı yerleşkeleri TOKİ’ye devredilmişti. Bahçelievler Kampüsü’nün akıbeti; TOKİ tarafından hazırlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılan imar planı değişikliği ortaya çıktı.

Eski planlardaki ‘üniversite’ iptal edilerek, toplam 6 bin 700 metrekarelik arazinin 4 bin 670 metrekaresi ‘konut ve ticaret’, bin 300 metrekaresi ‘park’, 733 metrekaresi de ‘yol’ olarak planlandı.

Zemin katta ticaret, üst katta konut olacak binaların yüksekliği 13.50 metre olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TOKİ ve Marmara Üniversitesi arasında 11 Nisan 2016 tarihinde arazi devri için bir protokol imzalandı. Bu protokol ile Marmara Üniversitesi’nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı yerleşkeleri TOKİ’ye devredildi. TOKİ de Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisini Marmara Üniversitesi’ne devretti.