Metin Feyzioğlu: ''Bize gün yüzü göstermezler''

Metin Feyzioğlu: ''Bize gün yüzü göstermezler''
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, tutuklu FETÖ sanıklarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'ydu. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" yorumu yaptı.

Avukatlar tarafından son dönemde sıkça eleştirilen Feyzioğlu, hem eleştirilere yanıt verdi hem de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, tutuklu FETÖ sanıklarından, terörle mücadeleye, kendisine yönelik eleştirilerden, Altan kardeşlerin duruşmasında hâkimin avukatlara söz vermemesine, açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'dan, tutuklanan avukatlara veDiyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine kadar çok sayıda konuda açıklamalarda bulundu.

'FETÖ'CÜLER AKLANIRSA BİZE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEZLER'

FETÖ'nün darbe girişimi ve ardından yapılan soruşturmalara değinerek sözlerine başlayan Feyzioğlu, geçmişten beri mücadele ettiğini belirtti. TBB Başkanı, "Bu şerefsizler, bu hainler aklanacak olursa, vallahi billahi bizlere gün yüzü göstermezler" diyerek sözlerine başladı. 

'SİLAHA SİLAH…'

Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, "Teröriste karşı silahla mücadele edersiniz, silaha silah!" derken, terörle mücadelenin akıl ve mantık çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP'DEN TEPKİ

CHP'li Aykut Erdoğdu, Metin Fevzioğlu'nun DHKP-C'li isimler için söylediği sözlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Kimse Baro Başkanından merhamet beklemiyor... Nuriye ve Semih'in de beklediğini sanmıyorum... Baro Başkanı Temsil ettiği görev gereği hukuka sahip çıksın yeter... Baro Başkanı bu açıklamasıyla dönemin bütün suçlarına ortak oldu... Bu sözler unutulmaz..."