- Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da: (2)

- Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da: (2)

"Siyasi iktidar MHP’li belediyeler üzerinde baskı kurarken, kendinden olmayanları sık boğaz ederken biz tüm zorlukları aşarak vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz"-"Yapımı tamamlandığında milli kültürümüzün eşsiz dokusunu yansıtmakla beraber ülkemizin en u

ADANA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Siyasi iktidar MHP’li belediyeler üzerinde baskı kurarken, kendinden olmayanları sık boğaz ederken biz tüm zorlukları aşarak vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz" dedi.

Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerinde yaptırılacak olan "Devlet Bahçeli Köprüsünün" temel atma töreninde, millet için kim tek bir çivi dahi çaktıysa, kim bir eser bıraktıysa, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için kim uğraş verdiyse, kim eser kazandırdıysa hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine şükranlarını sunduğunu belirtti.

Bu konuda siyasi bir ayrım yapmayacaklarına, kendileri dışında yol ve köprü yapılmasına karşı çıkıp engel çıkarmayacaklarına işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu hizmetlerin istismar edilmemesi gerektiğini söylemekten de çekinmeyiz. Milliyetçi Hareket çalışırken, üretirken, vatandaşlarımıza verdiği sözleri birer birer yerine getirirken bunun karşısında boş durmayanların olduğunun da farkındayız. Kıskananlar var biliyoruz, çekemeyenler var görüyoruz, taş koymak isteyenler var hepsini tanıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki bunların hiçbiri Milliyetçi Hareket’in hedeflerine ulaşmasına, projelerini hayata geçirmesine, vatandaşlarımıza hizmet götürmesine asla engel olamayacaktır."

Bahçeli, kendilerinin çalışıp yaparken Milliyetçi Hareket’in başarısını hazmedemeyen fitne yuvaları ve karanlık mahfillerin zorluk çıkarmak için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklarını bildirdi.

Kendilerinin kıt imkanlarla da olsa devasa eserleri ülkeye kazandıracaklarını, onların bu başarıların üzerini gölgelemek için uğraş vereceklerini belirten Bahçeli, şunları ifade etti:

"Peşinen söylüyorum aldırmıyoruz, biz yolumuza devam ediyoruz. Milletimizi geleceğe, medeniyetin ötesine taşıyacak adım ve hamlelerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Siyasi iktidar MHP’li belediyeler üzerinde baskı kurarken, kendinden olmayanları sık boğaz ederken biz tüm zorlukları aşarak vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Şu anda da yaptığımız budur. Belediyelerimize yönelik baskı ve sindirme operasyonlarını sabır ve metanetle aşacağız. Bizim için varsa da yoksa da milletimizin huzur ve refahı esastır. Gaye ettiğimiz hakikat, emeklerimizin karşılığında aziz milletimizin hayır dualarını alabilmek ve Yüce Rabbimizin rızasına layık olabilmektir."

- "Bölücü tahrikler Adana’da da amacına ulaşamayacak"

Bahçeli, Adanalıların endişe etmemesini, Adana'nın emin ellerde olduğunu, Çukurova ve Adana'nın MHP ile daha da büyüyecek ve gelişecek, hak ettiği değeri bulacak, hakkı olanı alacak, güçlü ve zengin yarınlara uzanacağına değindi.

Adana'nın Akdeniz’in incisi, milli mücadelenin kalesi, milli birlikteliğin cevheri olduğunu belirten Bahçeli, "Adana'mızın varlığındaki vakurluk, sağlam irade, dik duruş, Türkiye’nin bölünmesini arzu eden karanlık çevrelerin de kabusudur. Terör odaklarının aşamadığı bir engeldir. Biliyorum ki zaman zaman ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi Adanamızı da karıştırmak isteyen çevreler vardır. Bölücü tahrikler Adana’da da amacına ulaşamayacak, en başta Adanalılar buna müsaade etmeyecektir. Çukurova, geçmişte bağrından Tufan Bey ve Saim Bey’i çıkarıp zalime geçit vermemişti, bugünde geçit vermeyecek, milli birlik ve bütünlükten yana olan duruşunu koruyacaktır." diye konuştu.

- "Adana Taş Köprü hala canlı, hala ayaktadır"

Bahçeli, köprünün iki ayrı yakayı birleştiren, iki farklı noktayı bütünleştiren bir olgu, umutları taşıyan, sevgileri ulaştıran, mesafeleri kısaltan mimari olduğunu belirterek, Türk milletinin tarih boyunca adalet sancağını dalgalandırdığı 7 iklim ve 3 kıtada nice köprüler yaptığını, nice hanlar, hamamlar, kervansaraylar ve imarethanelere imza attığını bildirdi.

Dikilen her minare, çil çil serilen her kubbe, yokuşları düzleştirdikleri her yol, uçurumları örttükleri her köprünün Türk’ün kudret ve kültür anlayışının gücünü ispat ettiğini vurgulayan Bahçeli, " Tarih boyunca kervan yollarının önemli bir geçiş ve kesişme noktası olan Adana Taş Köprü hala canlı, hala ayaktadır. Asırlara meydan okuyan, türkülere konu olan Taş Köprümüz geçmişin sıcak bir anısı, yaşanmışlıkların canlı şahididir. Şimdi de yeni ve daha büyük bir köprüyle yolları birbirine bağlayacağız, uzakları yakın edip, ufuk derinliğinin sırrına ereceğiz" diye konuştu.

Bahçeli kendi belediyecilik anlayışlarında herkesin Türkiye'ye eşit olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Anasının dili ve kökeni ne olursa olsun, yöresi, doğduğu yer neresi olursa olsun, Türk milletine mensubiyet bilinci taşıyan; al bayrağa bakınca göğsü kabaran, vatan deyince gözü yaşaran, şehit denilince gönlü şahlanan her vatan evladı bizimdir, öz kardeşimizdir. Biz kimseye yan gözle bakmayız, yeter ki vatan haini olmasın. Biz kimseyi yabancı ve öteki görmeyiz, yeter ki milli ve manevi emanetlere karşı gelmesin. Hiç kimseyi aşağılamaz, kırmaz, dışlamaz, insan onuruna saygıdan da taviz vermeyiz. Tıpkı aziz ecdadımız gibi, tıpkı kardeşlikle yoğrulmuş Türk asırlarında olduğu gibi ayrımcılığa yüzümüzü döner, fitneye, nifaktan beslenen kötülük bekçilerine haddini bildiririz. Bizim yapacaklarımız daha çoktur. Tarihe, ecdada, millete vefa borcumuz vardır."

Bahçeli, devleti yaşatmanın insanı yaşatmaktan geçtiğini bilerek bugünlere geldiklerini ve yine aynı amaçta olduklarını, insanı yaşatmak için de çalışmak, üretmek, çevreyi bayındır hale getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Milli anlayışla eserlerinden bir yenisini bugün de aynı şuurla Adana’ya kazandıracak olmanın derin gururunu yaşadıklarını ifade edden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sadece bugünü değil, geleceği de kavrayan MHP, samimiyetle, hevesle, heyecanla milletine hayırlı hizmetler yapmakta, bu uğurda da mücadelesine soluksuz devam etmektedir. Yapımı tamamlandığında milli kültürümüzün eşsiz dokusunu yansıtmakla beraber ülkemizin en uzun köprüleri arasına girecek olan bu kıymetli eser Adana’mızla beraber Çukurova Bölgesinin ulaşım yükünü önemli ölçüde hafifletecektir. Temelini attığımız bu köprü, günü kurtarmanın değil, gelecek vizyonumuzun ve hep beraber yaşama, yaşatma ülkümüzün güçlü bir timsalidir. MHP, aynen Taş Köprü gibi, kalıcı bir eseri Adanalı kardeşlerimize kazandıracaktır."

Konuşmanın ardından dua edildi, Bahçeli ve partili genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü butona basarak temeli attı.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Bahçeli'ye şehrin temsili altın anahtarını takdim etti.

- Devlet Bahçeli Köprüsü

Yolla birlikte toplam uzunluğu 2 bin 450 metre kemerli ve ayaklı yapıya sahip olacak köprü, 40 metre genişlik, 3 gidiş, 3 geliş araç yolu ve ortasında çift hatlı demiryolu barınacak.

Yapıldığı bölgedeki inşaatı devam eden hastane kompleksi, adile binası ile halihazırda bulunan Çukurova Üniversitesi yerleşkesi ve Balcalı Hastanesinden kaynaklı trafiği rahatlatması planlanan köprüden günde 55-60 bin aracın geçmesi planlanıyor. Köprünün şehrin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor.

İhale bedeli 120 milyon lira olan köprü 2 yılda bitmesi öngörülüyor.

(Bitti)