Murat Kurum: ''İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız''

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirterek "İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız" dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Zeytinburnu’nda 6 Şubat Depremi Anma Programı’na katıldı. İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik eden Kurum, mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığına, dertlerin ise paylaşıldıkça azaldığına vurgu yaptı. 

Asrın felaketinde Bakanlığı döneminde deprem bölgesinde yaşadığı duyguları paylaşan ve milletin zor anında hep yanında olduklarını ifade eden Kurum, ‘’11 ilimizde gördüğüm, ilçelerde, köylerde yaşadığım şey; hepsinden başkaydı, hepsinden farklıydı, çok daha büyük bir acıydı. Deprem gününde o gülüşler, o neşeler yerini artık hüzne ve kedere bırakmıştı.’’ dedi. 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirterek

Acıları da umutları da aynı anda vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını anlatan Kurum, ‘’Enkaz altında can veren kardeşlerimizin kalbimizde açtığı yaralar artık hiç kapanmayacak.‘’ şeklinde konuştu. Deprem bölgesinde 11 ilde dağları, tepeleri, ovaları karış karış inceleyerek, zemin etüdlerini yaparak 3 ay içerisinde 180 bin yuvanın inşasını başlattıklarını ifade eden ve yeni yuvaların depremzede vatandaşlara tesliminden duyduğu memnuniyeti anlatırken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Murat Kurum, ‘’Yeni yuvalarını afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Biz elimizi oradan çekmeyeceğiz. Çünkü biz samimiyiz, dertliyiz ve kardeşlerimizin neye ihtiyacı varsa biz oraya koşacağız. 1 Nisan sabahı da koşacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 11 ilin yanında olacak. 11 ildeki kardeşlerimizin yanında olacak ve 16 milyon İstabullu ile beraber her zaman biz onlarla el ele, kol kola olacağız. Bu ulu devlet daima payidar olsun; bu aziz, bu güzel, bu necip millet ilelebet var olsun.’’ şeklinde konuştu. 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirterek

Deprem meselesini siyaset üstü bir mesele olarak nitelendiren Kurum, ‘’İstanbul’u depreme hazırlamak dururken, hiç kimse başka gündemler peşinde koşamaz. 6 Şubat günü bile, 50 bin ayrı hüznümüzün olduğu bugünde bile; depremi istismar edenleri gördükçe gerçekten çok üzülüyoruz.’’ diye konuştu.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirterek

Kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirten Murat Kurum, ‘’650 bin yeni yuvayı yapmak için kolları sıvayacağız. ‘İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.