Polisten otobüslerde şok denetim

Polisten otobüslerde şok denetim

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığında görevli bir polis memuru, Ankara-İstanbul arasında rastgele seçilen bir yolcu otobüsünde seyahat ederek denetim yaptı.

ilgili haberler

['Kurbağalıdere denize girebilecek hale gelecek']

'Kurbağalıdere denize girebilecek hale gelecek'

[Medya yapılanması davasında gözaltına alınan 21 kişi emniyette]

Medya yapılanması davasında gözaltına alınan 21 kişi emniyette

[9 ilde organize suç örgütüne operasyon]

9 ilde organize suç örgütüne operasyon

[Hayalini fotoğraf karelerine yansıtıyor]

Hayalini fotoğraf karelerine yansıtıyor

[Türk halkı darbe söylentisine karşı demokrasi nöbeti tuttu]

Türk halkı darbe söylentisine karşı demokrasi nöbeti tuttu

İSTANBUL

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Hizmetleri Başkanlığında görevli bir polis memuru, Ankara-İstanbul arasında rastgele seçilen bir yolcu otobüsünde seyahat ederek denetim yaptı.

Ankara'dan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsüne binen EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığınca görevlendirilen polis memuru Aydın Irmak, yol süresince yaşanan trafik ihlallerini gözlemledi.

İstanbul 15 Temmuz Şehitler Otogarında yolcuğunu tamamlayan Irmak, yolculuk esnasında gözlemlerinden oluşan notları, otogar girişinde uygulamaya katılan polis görevlilerine iletti.

Yapılan denetlemelerde amacın, sadece şoförlere ceza yazmak olmadığını, yolculara emniyet kemerinin önemini anlatmak amacıyla bu denetimin yapıldığını söyleyen Irmak, "Amacımız kaza oranlarını düşürmek, bunun yanında da ölümü ve yaralanmayı en aza indirgemek. Denetimlerde, bugün itibariyle Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünden 20'nin üzerinde şehre, görevlimiz gönderildi. Bundan sonra, sonuçlarına göre artarak devam edecek" dedi.

Emniyet kemerini takmayan otobüs şoförüne ise otogar girişinde cezai işlem uygulandı.