AK Parti Sözcüsü Ünal'dan erken seçim açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, martta yapılması planlanan yerel seçimlerin erkene çekileceği iddialarıyla ilgili konuştu ve bu tartışmayı doğru bulmadıklarını belirtti. Ünal, "Gündemimizde erken seçim yok" dedi.

TBMM girişinde gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal'ın açıklamaları şöyle:

- (Erken seçim tartışmaları) Henüz bir seçim bitmiş ve seçimin sonucunda seçmen Türkiye'de oluşturulmak istenen kaygı, endişe gibi konularda bir tavır ortaya koymuş, yeniden erken seçim çalışmaları tartışmalarını doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin birinci önceliği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirilmesidir. Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Türkiye yeni bir erken seçimden çıktı. Türkiye güvenle önüne bakıyor. Güvenlik, kadınlarımız, çocuklarımız, sınır güvenliği gibi çok önemli gündem konuları var. Yeniden erken seçim tartışmasının getirilmesini doğru bulmuyoruz. Gündemimizde bir tartışma söz konusu değil. 

— Cinsel istismar yasaları ile ilgili düzenlemeler birinci önceliğimiz olacak. Bu konudaki hassasiyetimiz biliniyor. Çocuklarımızı korumak için gereken düzenlemeler yapılacak.

— Hayvan hakları konusunda Meclis'te çalışma yapılacak.

'BAHÇELİ KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI'

- (Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar'ın görevden alınması) Sayın Devlet Bahçeli bir siyasetçi olarak sosyal medyadan paylaştığı mesajında bunların kendi siyasi düşünceleri olduğu ve bunların takdire ait olduğunu ifade etti. Bahçeli, siyasi nezaketiyle hiçbir zaman 'Şu konu şöyle olmalıdır' demedi. Çakıcı konusunda biz de şunu söyledik: Öncelikli olarak tehditlerin kabul edilemez olduğunu, ifadelerin Çakıcı'ya ait olup olmadığının araştırılması gerektiğini… 

'BİZ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA HASSAS OLDUĞUMUZU İFADE EDİYORUZ'

 - Bazı basın mensuplarına yönelik tehditlerin araştırılması gerektiğini, böyle bir şey varsa da yargının üzerine düşeceğini ifade ettik. Biz ifade özgürlüğü konusunda son derece hassas olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz, basın ve ifade özgürlüğünün şiddete, teröre, terör örgütünün desteklenmesine de kapı açamayacağını ifade ediyoruz.  

'AK PARTİ'NİN DOĞUM NEDENİ YASAKLAR VE ÖZGÜRLÜKLER'

— İfade ve basın özgürlüğüne yönelik açıktan tehdide AK Parti rıza göstermez. 2001 yılında AK Parti'nin doğum nedeni, yasaklar ve özgürlüklerdir.

'ADAYIMIZI BELİRLEME KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ'

(TBMM Başkanlığı)  Her siyasi parti kendi grubu ile adayını gösterecektir. Biz de adayımızı belirleme konusunda çalışıyoruz. Vekiller yemin ettikten sonra Meclis grubumuzu toplayarak istişare edeceğiz. Bu istişare konusunda kamuoyu ile bunu paylaşacağız.
 
 
 

Seçiniz...