Anahtar Karşıyakalılarda

Anahtar Karşıyakalılarda

Gazeteci, Yazar, Televizyoncu Aynur Tartan ve Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak turnelerinin ilk durağı Karşıyaka’da büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen söyleşiden saatler önce kapıda uzun kuyruklar oluştu. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’na kalplerinin anahtarını almaya gelen Karşıyakalılar, kendilerini böyle bir etkinlikle buluşturduğu için Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

Sevilen ikili “Kalbin Anahtarı” Kavram Sohbetleri’nin ilk durağında aidiyet duygusunu ele aldı. “Hepimiz giderek yalnızlaşıyoruz… İlişkilerde, iletişimde zorlaşıyoruz… Antidepresanlara, ilaçlara sarılıyoruz… Daha olmadı birbirimize saldırıyoruz…” diyen Aynur Tartan; Aşkım Kapışmak’a iyileşmenin yolunu, formülünü sordu. Aidiyet duygusundan, aidiyet ihtiyacından bahseden ve aidiyetin ailede, çocukluk yıllarında başladığını ifade eden Kapışmak söyleşiye katılan anne ve babalara çok önemli ipuçları verdi. Günümüz gençlerinin aidiyet zayıflığına da değinen Kapışmak; bu zayıflığın olumsuz sonuçlarını anlattı. Küçük dramalarla, egzersizlerle, yazılı ve sözlü farkındalık ödevleriyle, nostaljik şarkılarla söyleşilerini renklendiren ikili Karşıyakalılardan büyük alkış aldı.

Söyleşinin sonunda sahneye çıkan Karşıyaka’nın genç, dinamik, aktif ve çalışkan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Aynur Tartan ve Aşkım Kapışmak’a eğlendiren, eğlendirirken de öğreten keyifli sohbet için teşekkür etti. Aidiyet duygusuna, bir yere, bir kente, bir memlekete ait olmanın önemine dikkat çekti. İkili yollarına 14 Aralık’ta Buca Belediyesi’nin, 4 Ocak’ta Ankara Çankaya Belediyesi’nin etkinlikleriyle, sivil toplum örgütleri ve alışveriş merkezlerinin organizasyonlarıyla devam edecek.