Başbakanlık filosuna 222 araç ekleniyor

Başbakanlık filosuna 222 araç ekleniyor

Başbakan Davutoğlu'nun "kamudaki taşıt israfını önleyeceğiz" açıklaması çabuk unutuldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık’a ait 61 aracı Saray’a götürdüğü ortaya çıktı. Başbakanlık ise Ahmet Davutoğlu’nun “Kamudaki taşıt israfını önleyeceğiz.” açıklamasına rağmen 222 yeni araç almaya karar verdi. Zırhlı araçların da dahil olduğu yeni alımlarla Başbakanlık’ın araç sayısı geçen yıla göre 12 kat artacak.

Zaman gazetesinden Emre Soncan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlıkbinası olarak inşa edildiği halde kendisinin yerleştiği Beştepe’deki Saray’a Başbakanlık araçlarını da götürmesi krize yol açtı. Araçlarının önemli kısmını Saray’a kaptıran Başbakanlık, Ahmet Davutoğlu’nun aksi beyanlarına rağmen çözümü 222 yeni taşıt almakta buldu. Davutoğlu, geçen eylül ayında kamudaki araç israfını önleyeceklerini söylemişti. Oysa yeni alımlarla BaşbakanlıkFilosundaki araç sayısı 2014’e göre 12 kat artacak. Yeni alınacak taşıtlar arasında 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, 1 otobüs, 1 panelvan bulunuyor. Erdoğan’ın Saray’a 61 araç götürdüğü ve masraflarının halen Başbakanlık’tan karşılandığı belirtiliyor. Bu araçları yeterli bulmayan Erdoğan’ın, Saray’a 25 araç daha istediği kaydediliyor.Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınacak araçlar arasında 12 binek, 2 zırhlı otomobil, 2 minibüs, bir panelvan ve bir kamyon var.

Bu yıl toplamda, genel ve özel bütçeli kuruluşların sahip olacağı araç sayısı, 8 bin 515’e ulaşıyor. Bu rakamın, 7 bin 559’u genel bütçeli yani Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, Emniyet gibi kuruluşlara tahsis edilecek. Kalan 956’sı ise üniversiteler, üst kurullar ve bazı genel müdürlüklerin dahil olduğu özel bütçeli kurumlar için tedarik edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray’a taşıdığı Başbakanlık araçlarından bazıları şöyle: 4 GMC SUV, 14 Mondeo, 2 WW Caravella, 2 Mercedes Vito, 1 Toyota Corolla, 2 adet Ford Connect. Ankara’dan İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı ofisine götürülen araçlardan bazıları ise şunlar: 3 GMC SUV, 1 Toyota Land Cruzer, 11 Ford Mondeo, 1 WW Caravella, 2 WW Passat , 1 Toyota Corolla. Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen eylül ayında yaptığı açıklamada, kamudaki taşıt israfını önleyeceklerini söylemişti. Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü faaliyeti denetim altına almayı amaçladıklarını kaydeden Davutoğlu, “Mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullanmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de Diyanet Vakfı’nın bütçesinden kendisine 1 milyon TL’lik Mercedes S500 model makam aracı aldırması kamuoyunda büyüt tartışma başlatmıştı.

text-ad
Türkiye'nin eşsiz lezzeti Dünyanın En İyi 100 Lezzeti listesine 2'nci sıradan girmeyi başardı! Türkiye'nin eşsiz lezzeti Dünyanın En İyi 100 Lezzeti listesine 2'nci sıradan girmeyi başardı! GAİN Medya’ya Operasyon: Holding ve şirket yetkilileri gözaltında GAİN Medya’ya Operasyon: Holding ve şirket yetkilileri gözaltında Cumhur İttifakı'na bir parti daha katılıyor Cumhur İttifakı'na bir parti daha katılıyor Uzak Şehir'in ''Yılın Kadını'' ödüllü güzeli sevgilisiyle aşka geldi Uzak Şehir'in ''Yılın Kadını'' ödüllü güzeli sevgilisiyle aşka geldi TBMM'de İYİ Partili isim bebek katili Öcalan'a ''şerefsiz'' dedi, Meclis bir karıştı! TBMM'de İYİ Partili isim bebek katili Öcalan'a ''şerefsiz'' dedi, Meclis bir karıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki plan: ''Koltuğunu Bilal Erdoğan'a bırakmaya hazırlanıyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki plan: ''Koltuğunu Bilal Erdoğan'a bırakmaya hazırlanıyor' Uyuşturucu soruşturmasına adı karışan güzel sunucu o iddiaya ateş püskürdü! Uyuşturucu soruşturmasına adı karışan güzel sunucu o iddiaya ateş püskürdü! Cem Küçük'ten olay olacak bir iddia daha: ''O da uyuşturucu testinden geçmeli'' Cem Küçük'ten olay olacak bir iddia daha: ''O da uyuşturucu testinden geçmeli'' Ekranların sevilen dizisi izleyicisine veda etmeye hazırlanıyor! Ekranların sevilen dizisi izleyicisine veda etmeye hazırlanıyor! Lüks hayatları ortaya çıktı... Esad ailesi meğer günlerini gün ediyormuş! Lüks hayatları ortaya çıktı... Esad ailesi meğer günlerini gün ediyormuş!
Korkunç olay! Baba asılı halde, kızı ise yatağında ölü halde bulundu! Korkunç olay! Baba asılı halde, kızı ise yatağında ölü halde bulundu! Uzak Şehir'in duştaki çok özel sahneye kıyafetli RTÜK önlemi alay konusu oldu! Uzak Şehir'in duştaki çok özel sahneye kıyafetli RTÜK önlemi alay konusu oldu! 22 yıl boyunca ekranlara damgasını vuran Beyaz Show'un yeni bölümünden ilk tanıtım geldi! 22 yıl boyunca ekranlara damgasını vuran Beyaz Show'un yeni bölümünden ilk tanıtım geldi! Kız öğrencilere öğremenlerinden mide bulandıran taciz: ''Kızım odasından ağlayarak çıktı'' Kız öğrencilere öğremenlerinden mide bulandıran taciz: ''Kızım odasından ağlayarak çıktı'' Ünlü isimlerin yılbaşı gecesi kazançları fiyatları dudak uçuklattı Ünlü isimlerin yılbaşı gecesi kazançları fiyatları dudak uçuklattı Tüm emeklilerin merak yeni yılın zamlı maaş tablosu ortaya çıktı Tüm emeklilerin merak yeni yılın zamlı maaş tablosu ortaya çıktı Karadeniz'de işler kızıştı: Rus denizaltısı insansız deniz aracıyla vuruldu! Karadeniz'de işler kızıştı: Rus denizaltısı insansız deniz aracıyla vuruldu! Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatları bu gece bir kez daha değişiyor! Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatları bu gece bir kez daha değişiyor! Sahnelerin cesur ismi Hadise'den 2025'e veda dansı olay oldu Sahnelerin cesur ismi Hadise'den 2025'e veda dansı olay oldu Türk popunun yakışıklı ismi aylardır yaşadığı kabusu ilk kez açıkladı Türk popunun yakışıklı ismi aylardır yaşadığı kabusu ilk kez açıkladı