CHP'den HDP'ye sert eleştiri !

CHP'den HDP'ye sert eleştiri !

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, HDP'ye sert eleştirilerde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK saldırılarına ilişkin, "HDP'li politikacılar da bizi dinlemediler. HDP'nin de yöntem yanlışlığından vazgeçmesi lazım. Sözümüzü elinde silah olanlara dinletemedik" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP'ye çağrıda bulunarak "Çözüm ve özgür bir Türkiye istiyorsanız o zaman PKK ve AKP'nin bir masada oturduğu Dolmabahçe Mutabakatı'na yeniden işaret etmeyin" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'e giden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, valiliği ziyaret ederek, Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Tanrıkulu, basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşmenin ardından Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanlığına geçti. Başkan Alican Ebedinoğlu ile görüşen Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada, yarın 5 Nisan Avukatlar Günü'nün kutlanacağını anımsatarak, yarın bu vesile ile geçen yıl 28 Kasım'da Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması yaptığı sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin anılacağını söyledi.
PKK saldırılarına değinen Tanrıkulu, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu belirtti. Tanrıkulu, Diyarbakır ve bölgenin yaşanan olaylardan büyük oranda etkilendiğini ifade ederek, başından bu yana bu işin izleyicisi olmadıklarını belirtti.

‘SÖZÜMÜZÜ DİNLETEMEDİK'

Tanrıkulu, "Müdahili olmaya çalıştık. İkaz etmeye çalıştık. Sorunla ilgili olan herkesi uyarmaya çalıştık. 'Bu yöntemlerle Türkiye'nin bu meselesi çözülmez' dedik. AncakHDP'li politikacılar da bizi dinlemediler. HDP'nin de yöntem yanlışlığından vazgeçmesi lazım. Sözümüzü elinde silah olanlara dinletemedik" dedi. "Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için ne yapmak lazım?" sorusunu yönelten Tanrıkulu, amaçlarının telafi etmek, dayanışma göstermek ve uyarmak olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "Seyirci olmadan müdahil olarak yer almak. Bunu için buradayız. Aktörler çözüm sürecinde silahların bırakılmasında önemlidir ancak sorunun çözümü için Meclis'te hukuk içerisinde geniş bir mutabakatla yeni bir mekanizma oluşturulması lazım" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ BÖKE'DEN DE HDP'YE ÇAĞRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Böke, HDP'ye çağrıda bulunarak "Çözüm ve özgür bir Türkiye istiyorsanız o zaman PKK veAKP'nin bir masada oturduğu Dolmabahçe Mutabakatı'na yeniden işaret etmeyin" dedi.

"AKP sayısal çoğunluğa sahip doğru ama öncelikle tüm partilerin bir muhalefet cephesi açılması gerektiğini anlaması gerekiyor" diyen Böke, şöyle devam etti: "El kaldırarak Meclis'te önerdiğimiz örneğin mutabakat komisyonunu reddedebilirler. Ama o komisyonun önemini ve çözüm için gerekliliğini sadece CHP değil diğer partiler de söylerse her şey daha farklı olur. Burada diğer muhalefet partilerine özellikle de HDP'ye şu çağrıyı yapıyorum; çözüm ve özgür bir Türkiye istiyorsanız o zaman PKK ve AKP'nin bir masada oturduğu Dolmabahçe Mutabakatı'na yeniden işaret etmeyin. Meclis'te bu komisyonun kurulmasına işaret edin. CHP tüm sorunların çözümü için Meclis'i işaret etmeye devam edecek.