Davutoğlu son sözü söyledi

Davutoğlu son sözü söyledi

Davutoğlu, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim ısrarına böyle cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs kutlaması için Taksim'e izin verilmeyeceğini tekrarlayarak, bu konuda kaos yaratılmak istendiğini, sadece sembolik saygı duruşuna izin verilebileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Ankara'dan uçakla geldiği Nevşehir'den helikopterle Niğde'ye geçti. İndiği Niğde Stadı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan Davutoğlu daha sonra seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na hareket etti.

Davutoğlu'nun güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Adana, Mersin, Niğde, Aksaray, Konya, Ereğli ve Kayseri'den de çok sayıda polisin takviye güç olarak gönderildiği Niğde'de Davutoğlu'nun konuşacağı meydana çıkan tüm sokak ve yollar kapatılırken, alanın çevresindeki binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Mitinge katılan vatandaşlar, polis tarafından oluşturulan arama noktalarından geçerek alana girdi.

Seçim otobüsüyle alana gelen Başbakan Davutoğlu, mitinge katılan yaklaşık 15 bin kişiyi selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, muhalefetin en çok eleştirdiği temeli atılan havaalanının yıllardır yapılmamasına değindi ve Nevşehir ile Niğde için ortak havaalanı çalışmalarını başlatacaklarını, adını Hasandağı koyacaklarını açıkladı. CHP'nin milli eğitimde 1+8+4 formülünün 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını gizlice gündemle getirmek olduğunu savunan Davutoğlu, bunun imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaadlerinin inandırıcı olamayacağını da savunan Davutoğlu, "Evvelsi gün bir olay oldu. Kayseri Başkan yardımcısıyla mahkemeliklerdi, iftira attı. Karar kesinleşti, Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz geldi. Maaşında haberi olmayana güvenilir mi. Millete gitmeyip notere gidene güvenilir mi?" diye sordu, kendileri ile milletin arasına noter girmeyeceğini söyledi.

TAKSİM İÇİN SON SÖZ

Sendikaların 1 Mayıs kutlamasının yeri ile ilgili direnmelerine cevap vererek, kimsenin kaos çıkarmamasını istedi ve 'Taksim bizim için kabedir' diyenleri de eleştirip, bu benzetmeye karşı çıkarken, "Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz" diye konuştu. Başbakan, bu konuda şunları söyledi:

"Yarın gösteri yapmak isteyenler, kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, HDP'nin Eş Başkanı diyor ki, 'Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, Taksim'de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol o senin bileceğin şey ama biz Kâbe'ye laf söyletmeyiz. Şimdi bir müftüyü vekil gösterdiler. Ben ona sesleniyorum, bu nasıl söz? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Demirtaş’a ya bir ders versin. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. İsteyen anarşist, ister ateist olur, ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğu'da müftü efendiyi aday gösterdi, batıda Taksim’e çıkıp 'Burası Kâbe'dir bizim için' diyeceksin öyle mi? Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan kardeşlerime sesleniyorum, 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa' diyor, yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal."
 

HER TREN YOLU NİĞDE'DEN GEÇECEK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Niğde'ye tıp fakültesi, kız eğitim kampüsü, hızlı tren hattı gibi yeni yatırımların yapılacağı sözünü vererek, "İnşallah Konya Ovası'ndan bu tarafa doğru ve Akdeniz'e inecek şekilde Karaman, Ulukışla, Yenice hızlı tren demiryolunu da en kısa zamanda bitireceğiz. Yerköy, Kırşehir, Nevşehir, Niğde hızlı tren yolunu da yatırım planına aldık. Bu ne demek biliyor musunuz? Kuzeyden güneye batıdan doğuya her tren yolu Niğde'den geçecek, Hasandağı selam duracak" diye konuştu.

'TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın KOP Eylem Planı'nın Niğde'de açıkladığını ve KOP havzasında bulunan 4 ile 2018 sonuna kadar 10 milyar liralık yatırım yapılacağını belirten Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Türkiye tarımı ile ilgili sözlerinden dolayı eleştirdi. 'Bunlar halkı anlamaz, halkın dilini konuşmaz' diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bakın buraya gelmiş tarım konusunda konuşmuş. Ben size rakamları vereyim. Şu anda Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi Türkiye'dir. Hollanda'yla falan karıştırma bizi Kılıçdaroğlu. Tarımda toplam Gayri Safi Milli Hasılamız 118 milyar dolar. Avrupa birincisi, dünya altıncısıyız. Kılıçdaroğlu, biz bu ülkeyi devraldığımızda tarımda ismimiz, esamemiz yoktu. Tarım ihracatından bahsediyor. Bizim tarım ihracatımız şu anda 18 milyar dolar. Ama önemli olan ney biliyor musunuz? O güzelim patatesi yetiştiren Niğdeliler. Hay sizin o patatesinize aşık olayım. Bir patates ikram edecek misiniz bana? Dünyada sizin patatesten daha tatlı patates yok. İhracattan bahsediyor, o duysun diye söylüyorum. Şu anda Türkiye 193 ülkeye 1783 tür tarım ürünü ihraç ediyor. Kılıçdaroğlu rakamlara bak rakamlara. Şu ana kadar verdiğimiz tarımsal destek, 10 milyar Türk lirası. Niğde'ye 2002 yılında verilen toplam tarımsal destek 12 milyon TL. Biz 2014'te 61 milyon TL tarımsal destek verdik sadece Niğde'ye. 12 yılda sadece Niğde'ye verdiğimiz toplam verdiğimiz tarımsal destek 408 milyon TL. Helali hoş olsun."

'KOALİSYON, IMF'DEN PARA DİLENİYORDU '

7 haziran'da yapılacak seçimin kader seçimi olduğunu ifade eden Davutoğlu, CHP ve HDP'nin AK Parti'yi durdurmak için koalisyon hesabı yaptığını, paralel yapının da bunlara destek verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'ndan sonra MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'yi de milliyetçilik üzerinden yüklenen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi MHP'ye gelelim. Buralara gelip 'Milliyetçilik' demek kolay. Biz, 780 bin kilometrekarede bu al bayrağı dalgalandırıyoruz. Bu al bayrağı bu kampanyada Niğde'de dalgalandıracağız, Hakkari'de de, Edirne'de, Artvin'de de her yerde. Bu al bayrağın sahibi millet, milletin seçtiği iktidar da AK Parti'dir. Eğer gerçekten MHP bütün bir vatanın birliğinden bahsediyorsa her yere gitsin, her şehirde konuşsun. Vatan bir ve beraberdir, bölünmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bütün bir vatan sathını tek bir yürek haline getireceğiz. Bakınız 28 Şubat dönemindeki MHP- DSP- ANAP üçlü koalisyonu var ya. Bir daha bu ülke, sizler koalisyona izin verir misiniz? Çünkü gördünüz. o zaman ne oldu? Türkiye IMF'ye borçluydu, kapısında para dileniyordu. Yani milliyetçilik iddiasında bulunanların döneminde Türkiye'nin temsilcileri IMF'den para istiyordu. Bir daha böyle günlerin gelmesini ister misiniz? Bir daha bu aziz milleti namerde muhtaç eder misiniz? Allah bu milleti bir daha değil namerde merde dahi muhtaç etmesin. Bir daha muhtaç olmamak için 3 demeye var mıyız? Eminim mutlaka bu geçekleşecek. Hiçbir şekilde şüphemiz yok Niğde'de 3 alacağız."

'HÜRKUŞ, 2018'DE UÇACAK'

Ak Parti iktidarından önce Türkiye'nin kendi piyade tüfeğini dahi üretemeyen bir ülke olduğunu kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye, AK Parti iktidarı döneminde ikinci atılım hamlesiyle birlikte kendi milli savaş uçağını yapacak. Hasandağı'nın üzerinde yüzde 100 Türk yapımı savaş uçağımız uçacak. Onlar konuşur, AK Parti savaş uçağını yapar. 2018'de bu semalarda milli eğitim uçağı 'Hürkuş' uçacak. Çünkü biz söz verdik mi yaparız. O 3'lü koalisyon döneminde MHP'nin olduğu Türkiye başka ülkelerden hibe tank alıyordu sonrada sonra İsrail'e tamire gönderiyordu. Şimdi biz yüzde 100 kendi milli tankımızı, Altay tankımızı yapıyoruz. işte aramızdaki fark bu. Milli savaş gemimizi yapıyoruz. Milli denizaltımızı, insansız hava aracımızı yapıyoruz. İnşallah bunların hepsi Türkiye'yi kürsel bir güç yapacak. Biz söz verdik mi yaparız."

'AĞA BABASI AZERİLERİ RUSLARA TESLİM ETMİŞTİ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu son olarak "Suriyeliler'i göndereceğiz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek şöyle konuştu:

"Bakın Bayırbucak Türkmenleri, Halep'ten gelen Arap, Kürt kardeşlerimiz bize sığındı. Ey yiğit Niğdeliler size eşi öldürülmüş bir kadın yetim kalmış bir çocuk gelip kapınızı çalsa, 'Ben sana sığınmak istiyorum' dese, kapınızı kapatır mısınız? Ama Türk kültürünü, örfümüzü, insanlığı bilmeyen birisi diyor ki 'Bu Suriyelileri geri göndereceğiz.' Yani arkadaşı olan 'Esad öldürsün' diye geri göndereceğiz. Kılıçdaroğlu bunu söylüyor. Çünkü ağa babası İnönü de Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim etmişti 1945'te. 'Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a. Yakışmaz Türklüğe sığmaz namusa' diye haykıran Azerileri Ruslara teslim eden zihniyetin devamı bu. Biz sizin temsilcininiz. Ahmet Kuddisi hazretlerinin torunlarısınız siz. Bizim mazlumlara sahip çıkmamızdan razı mısınız? Türkiye'nin mazlumlara kucak açmasından, Gazze'ye, Somali'ye sahip çıkmasından razı mısınız? Biz sahip çıkarız. Çünkü biz kudretliyiz, şefkatliyiz. Onlar Sakarya depremindeki vatandaşlarımıza bile sahip çıkamadılar. Ama biz Van'da yepyeni bir şehir inşa ettik, Nepal'deki depreme de ilk giden yardım uçağı Türkiye'nin yardım uçağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Davos'ta 'One minute' demesi gibi gerektiğinde dünyaya 'One minute' demeye var mısınız?"

Davutoğlu, mitingin ardından Niğde'den ayrılarak Aksaray'a hareket etti.