Demirtaş: ''Muhatabımız Erdoğan değil''

Demirtaş: ''Muhatabımız Erdoğan değil''

Avusturya'da olan Selahattin Demirtaş, Cizre'deki olaylar hakkında konuştu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bazı siyasi partilerin yetkilileriyle görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş siyasi muhataplarının hükümet olduğunu dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Avusturya’nın başkenti Viyana’da bazı siyasi partilerin yetkilileriyle görüştü. 

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cizre'de yaşanan olaylardan ötürü partilerine yönelik eleştirilerine cevap vermeyeceklerini belirterek, siyasi muhataplarının hükümet olduğunu dile getirdi.

Beraberindeki, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile Avusturya Parlamentosunda, Avusturya Halk Partisi Grup Başkanı Reinhold Lopatka, Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Andreas Schiederve Avusturya Yeşiller Partisi Grup Başkanı Eva Glawischnig ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki olayları değerlendiren Demirtaş, sorumluluğun hükümette olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sonuçta hükümetin temel görevi Cizre’de işlenen suçların, cinayetlerin sorumlularını ortaya çıkarıp yargıya teslim etmektir. Bu görev bizde değildir. Yani ortada 7 cenaze var, tek bir fail yok. Burada HDP’nin suçlanması adil bir tutum değil, doğru da değil. Hükümetin bir an önce Cizre’de sükunetin sağlanması konusunda atması gereken adımlar var. Bu tedbirlerde hükümet sözcüsünün söylediği gibi ’eşkıyayı temizleme’ şeklinde bir tedbir olmaz, daha fazla demokratik tedbirler alarak bence Cizre’de kısa sürede sükunet sağlanır. İnşallah şu saatten sonra artık Cizre’de durum normale döner diye umut ediyorum. Biz de elimizden geleni yapacağız."

SİYASİ MUHATABIMIZ HÜKÜMETTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini ve belediyelerini hedef almasının doğru olmadığını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: "Türkiye’de Cumhurbaşkanı taraflı olacağını seçilmeden ilan etmişti. Fakat bunu bu kadar aleni bir şekilde bir muhalefet partisine sürekli cevap verme şeklinde tutum olarak ortaya koyması doğru olmaz. Yani biz de sürekli Sayın Cumhurbaşkanına cevap vermek istemiyoruz. Siyasi muhatabımız yürütme makamı olan hükümettir. Cumhurbaşkanı bulunduğu konumun tarafsızlığını korursa kendisi ve bizim açımızdan daha sağlıklı bir işleyiş olur."

Demirtaş, Cizre’de Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile paralel yapı arasında işbirliği yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Oradaki atamaları, kaymakam, emniyet, polis, vali hükümet yapıyor. Atamaları bildiğim kadarıyla Fethullah Gülen imzasıyla gerçekleşmiyor, Ekrem Dumanlı da yapmıyor,Efkan Ala yapıyor. Şimdi kendi atadıkları kişileri paralel olarak suçlarsa demek ki kendileri paralelle işbirliği yapıyor. Her mevzuyu da getirip paralele bağlayıp içinden çıkmaya çalışmamaları lazım. Orada gizli kapaklı işler çeviren suç çetesi de olmuş olabilir. Ama asıl sorumluluk yine de hükümettedir diye düşünüyorum."

text-ad
Huzurevinde damatsız düğün yapmıştı, cansız bedeni ağaçlık alanda bulundu! Huzurevinde damatsız düğün yapmıştı, cansız bedeni ağaçlık alanda bulundu! İran'ın saldırısı sonrası, bölgedeki Mehmetçik için ilk açıklama İran'ın saldırısı sonrası, bölgedeki Mehmetçik için ilk açıklama Muharrem İnce ''baba evi CHP'ye'' döndüğünü açıkladı Muharrem İnce ''baba evi CHP'ye'' döndüğünü açıkladı Şu an karşınızda 6 yaşında bir matematik dünya şampiyonu var! Şu an karşınızda 6 yaşında bir matematik dünya şampiyonu var! Akaryakıt fiyatları yine değişti: Dev zamlar sonrası ilk indirimcik geldi; yeni indirimler yolda! Akaryakıt fiyatları yine değişti: Dev zamlar sonrası ilk indirimcik geldi; yeni indirimler yolda! TFF'de deprem! PFDK Başkanı dahil 3 isim istifa etti! TFF'de deprem! PFDK Başkanı dahil 3 isim istifa etti! Cübbeli bir dönem sık sık canlı yayın konuğu olduğu Fatih Altaylı'nın tutuklanmasına pek sevindi! Cübbeli bir dönem sık sık canlı yayın konuğu olduğu Fatih Altaylı'nın tutuklanmasına pek sevindi! Türkiye'de satılan 2 bebek ve çocuk ürünü toplatılıyor: Listede toplam 16 ürün var! Türkiye'de satılan 2 bebek ve çocuk ürünü toplatılıyor: Listede toplam 16 ürün var! İkinci el araç satışında görülmemiş dolandırıcılık: Satılık değil, kiralıkmış! İkinci el araç satışında görülmemiş dolandırıcılık: Satılık değil, kiralıkmış! 36 saat boyunca havadaydılar: ABD'nin İran'ı vurduğu B-2'lerin operasyon görüntüleri yayınlandı! 36 saat boyunca havadaydılar: ABD'nin İran'ı vurduğu B-2'lerin operasyon görüntüleri yayınlandı!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''kayyum'' sessizliğinde neyi beklediği ortaya çıktı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''kayyum'' sessizliğinde neyi beklediği ortaya çıktı İran bu sefer günün ilk ışıklarında saldırdı: İsrail'e füze yağdı! İran bu sefer günün ilk ışıklarında saldırdı: İsrail'e füze yağdı! Serdar Adalı bir yandan, Ali Koç diğer yandan tribüne fırladı! Serdar Adalı bir yandan, Ali Koç diğer yandan tribüne fırladı! Türkiye yerine İtalya'yı seçen El Turco Can Yaman yeni bir aşka yelken açtı Türkiye yerine İtalya'yı seçen El Turco Can Yaman yeni bir aşka yelken açtı Bu sefer de üniversitede ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' soruşturması... Bu sefer de üniversitede ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' soruşturması... Nihal Candan'ın eski eşi Faruk Çiçek sessizliğini bozdu Nihal Candan'ın eski eşi Faruk Çiçek sessizliğini bozdu AK Partili başkan komşusuna kurşun yağdırdı! AK Partili başkan komşusuna kurşun yağdırdı! Ünlü oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır mücadele verdiği hastalığını ilk kez açıkladı Ünlü oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır mücadele verdiği hastalığını ilk kez açıkladı Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri: ''Sen Erdoğan'ın CHP kayyumusun!'' Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri: ''Sen Erdoğan'ın CHP kayyumusun!'' Fatih Altaylı'dan mektup var: ''Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz'' Fatih Altaylı'dan mektup var: ''Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz''