El Kadı'ya ''terörist'' fezlekesi

El Kadı'ya ''terörist'' fezlekesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "aile dostu" El Kadı’ya ‘terörist’ diyen CHP’li Ağbaba’ya jet fezleke.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aile dostumuzdur‘ dediği, 25 Aralık yolsuzluk operasyonunun ‘1 numarası‘ Suudi işadamı Yasin El Kadı‘ya ‘terörist‘ diyen CHP Milletvekili Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendiği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Bülent Sarıoğlu’nun haberine göre El Kadı, geçen ekim ayında Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili yaptığı açıklamalarda kendisine ‘küresel terörist‘ diyen Ağbaba hakkında şikâyetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selamettin Celep, jet hızıyla bir fezleke hazırlayıp 13 Kasım 2014’te TBMM Başkanlığı’na gönderildi.

Fezlekede Yasin El Kadı’ya ‘alenen hakaret ettiği, iftirada bulunduğu‘ gerekçesiyle Ağbaba’nın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Başsavcı vekili, suçun ‘yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdur aleyhine gerçekleşmesi’ nedeniyle Ağbaba hakkındaki cezanın artırılarak uygulanmasını da talep etti. CHP milletvekili için talep edilen cezanın alt sınırı 1 yıl 9 aydan başlıyor, üst sınırı 8 yıl 4 aya kadar çıkıyor.

‘SADECE İSTANBUL’U DEĞİL, HUKUKU DA YÖNETİYOR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise kendisi hakkında hazırlanan fezleke için “Onur duyarım” ifadesini kullanarak, “Adım adım araziyi nasıl ele geçirdiklerini ve Yasin El Kadı’ya verildiğini tüm kamuoyuna gösterdik. Bu durum, hukukun AKP’nin elinde nasıl guguk kuşuna çevrildiğini göstermektedir. Anlaşılıyor ki Yasin El Kadı sadece İstanbul’u yönetmekle kalmıyor, Türkiye’de hukuk sistemini de yönetiyor” diye konuştu.

Ağbaba, El Kadı hakkında “Küresel terörist El Kadı ile AVM pazarlığına girildi. Bu arazi Yasin el Kadı’nın şirketine 460 milyon bedelle verildi mi? Beton ve rant lobisi ile iş tutan AKP, topraklarımızı teröristlere peşkeş çekiyor?” demişti.