''Erdoğan'a ağır bir yenilgi yaşatabiliriz''

''Erdoğan'a ağır bir yenilgi yaşatabiliriz''
Güncelleme:

Seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Yüzde 60’lara varan, yüzde 70’leri hedefleyen bir ağır yenilgiyi Erdoğan’a yaşatabiliriz" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Millet İttifakı'nın adaylığında birleştiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyecekleriyle ilgili soruya da yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişikin olarak Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in sorularını yanıtlayan Baş, "Başından beri bir eğilimimiz var. Bu da, ortak adayla bu işi bitirmek. Yurttaş buluşmalarında temel sorumuz şuydu: 'Dünya tarihinin belki de en kötü iktidarlarından biri, 20 yıldır kazanıyorsa muhalefet bir yerde eksik yapıyor. Bunları tespit edelim ve bunları bir daha yapmayalım.' Bu soruya yanıt arıyorduk. 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde şöyle düşünülmüştü; ilk turda ne kadar çok aday çıkarsa o kadar iyi olur, böylece seçim ikinci tura kalır. İkinci turda da ilk turda en yüksek oy alan muhalefet adayında birleşilir ve seçimi kazanırız.

Fakat hesap etmediğimiz bir şey oydu, sahaya çıktığımızda muhalefetin tüm adayları için söylüyorum, Demirtaş istisna, o cezaevindeydi. Birbirlerinden oy almaya odaklandı. Bunun sonucunda Erdoğan kazandı. O zaman şunu yapmalıyız. 'İkinci turda da oy verebileceğimiz adaya ilk turda oyu verelim, bitirelim bu işi.' Farklılıklarımızı değil ortaklıklarımızı öne çıkartalım. Bunun etrafında ilk turda tek adayla yüzde 60’lara varan yüzde 70’leri hedefleyen bir ağır yenilgiyi Erdoğan'a yaşatabiliriz."

 

(Kaynak)