Erdoğan’dan, AK Partil ile HDP'nin masaya oturmasıyla ilgili ilk açıklama

Erdoğan’dan, AK Partil ile HDP'nin masaya oturmasıyla ilgili ilk açıklama
Güncelleme:

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan partisinin türban teklifini görüşmek için HDP’ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin ilk yorum geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, Anayasa’da türban değişikliği teklifi sebebiyle partisinin HDP ile görüşmesi hakkında ilk yorumunu yaptı.

Erdoğan ziyarete ilişkin şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususlarını içeren anayasa değişikliği teklifimizi arkadaşlarımız Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra, şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur ittifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak, temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyorum. Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesi. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz”