Fatih Erbakan ''parti kuruyorum'' deyip Atatürk'ü övdü

Fatih Erbakan ''parti kuruyorum'' deyip Atatürk'ü övdü
Güncelleme:

Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın adını taşıyan vakıf aracılığıyla parti kuracağını açıkladı. Erbakan açıklamasında ayrıca Atatürk'ü öven ifadeler kullandı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak konuşan Fatih Erbakan, “Vakfımız 4 yılda 71 il ve 480 ilçede teşkilatlandı. Erbakan hocamızın zihniyetini, açılarıyla oynamadan, istikametini değiştirmeden, orijinal şekliyle yeni nesile aktarmak için çalışıyoruz. Partileşmek için zamanlamayı iyi ayarlamak gerekiyor. 2019 seçimlerine yetişecek takvim de olabilir, 2023 seçimi de olabilir. Bunu biraz gelişmeler ve şartlar belirleyecek. Milli Görüş'ün temel taşları, İsmail Müftüoğlu, Arif Ersoy, Mehmet Bozgeyik, Ahmet Tekdal başta olmak üzere çok sayıda kişilerle bu istişareleri yürütüyoruz” dedi.

ATATÜRK MESAJI

Fatih Erbakan “10 Kasım'da Atatürk sevgisinin arttığı bir süreç yaşandı. iktidardan gelen açıklamaları samimi buluyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Allah bilir. Erbakan hocamız ‘Atatürk yaşasaydı, milli görüşçü olurdu’ sözünü ilgi çekmek için söylemedi. Neden? Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte dışa bağlı olmadan, tam bağımsız bir ülke, millet olmamız için adımlar atmıştır. En önemlisi sanayi hamlesidir. Yerli ve milli düşünceye sahip bir lider olarak karşımıza çıkıyor. Atatürk'ün ağır sanayi hamlesini Erbakan da 70'li yıllarda uygulamıştır. Milli görüş hareketi de tam bağımsız Türkiye istemektedir.”

Sözcü