Halaçoğlu'na tepki yağıyor !

Halaçoğlu'na tepki yağıyor !

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, CHP hakkındaki söylediklerine Bahçeli ve Vural'dan da tepki geldi.

Yusuf Halaçoğlu'nun CHP hakkında kullandığı ifadelere MHP'den de eleştiri geldi. Devlet Bahçeli twitter'dan Halaçoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi. Oktay Vural, Halaçoğlu'nun sözlerinin MHP'yi temsil etmediğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, din ve inanç vurgusu yaparak, "İfrat ve tefritten kaçınmak herkesin vazifesidir. Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır" dedi.

"MAĞFİRET KÖPRÜSÜNDEN GEÇTİK AZAPTAN KURTULUŞUN İNŞALLAH HAZZINI YAŞAYACAĞIZ"

Bahçeli, "Ramazan'ın başında rahmet pınarından içtik, ortasında mağfiret köprüsünden geçtik, sonunda azaptan kurtuluşun inşallah hazzını yaşayacağız. İhlas ve imanlı kalplerle, hayır ve halis niyetli diyaloglarla saflarımızı enli omuzlarla sımsıkı örülmüş canlı birer hisara dönüştürmeliyiz. Umutlu olmaktan yorulmamalıyız. Mutluluğu ve huzuru aramaktan, istikrar ve güvenliği ısrarla istemekten çekinmemeliyiz" dedi.

"DİN VE İNANÇLAR ÜZERİNDEN YENİ İSTİSMAR KANALLARI AÇMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAKTIR"

Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmanın kimseye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Bahçeli, "Mehmet Akif'in tasvir ettiği çok defa ümitsizliğin pençesinde kıvranan Köse İmam'dan çok, Hocazade'nin azim ve kararlılığını örnek almalıyız. Bu mübarek günlerde hoşgörüye, teenniye, olgunluğa, müşfik ve muhabbet dolu söz ve temaslara her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. İfrat ve tefritten kaçınmak herkesin vazifesidir. Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

VURAL: MHP'NİN BAKIŞINI YANSITMIYOR

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP hakkında söylediği sözlere partisinden de tepki geldi. MHP'nin diğer Grup Başkanvekili Oktay Vural, NTV'ye verdiği röportajda Halaçoğlu'nun sözlerini eleştirirken sözkonusu ifadelerin MHP'nin bakışını yansıtmadığını söyledi.

Canlı yayında konuşan Oktay Vural 'Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerini tasvip etmiyoruz' dedi. "Bu sözler MHP'nin bakışını yansıtmıyor bu çok açık seçiktir" diyen Vural, Halaçoğlu'nun maksadı aşan ifadeler kullandığını ve bir açıklama yaparak durumu açıklığa kavuşturacağını söyledi.

HALAÇOĞLU NE DEMİŞTİ?

Meclis Başkanlığı seçiminde CHP'den gelen eleştirilere verdiği yanıtta "biz Eğer Sayın Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık, dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye bize yükleneceklerdir" demişti. sözlerini kullandı.

ARINÇ, BAHÇELİ'YE HAVALE ETTİ!

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise "Bahçeli herhalde gereğini yapar, Halaçoğlu kendi bilinç altında yatanı açıklamıştır." demişti.

CHP SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP sözcüsü Haluk Koç, 'dinsiz' polemiğinde MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerine isim vermeden tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP'ye yönelik 'Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık dinsiz bir partinin adamını seçtiniz, diye bize yükleneceklerdi' sözlerine yanıt veren Koç, "Doğrudan isim de ortaya koyarak söyleyebileceğim ve altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim. Düşünerek de söyleyebilirim, anında da söyleyebilirim. Eğer bir özür mekanizması geliştirmezler, söylediğinin bir sıkıntı anında istemeden ifade edildiğini ortaya koymazlarsa o zaman milyonlarca bu ülkede hem inançlarına bağlı hem namusuyla yaşayan tüm o insanlara yapılan hakaretin sorumlusuna bulduğumuz her alanda hak ettiği cevabı hem de en ağırından verebilecek noktadayız. Herkes aklını başına toplasın. Aklını başına toplarken haddini de bilsin" dedi.