İşte MHP'nin en büyük seçim vaadi

İşte MHP'nin en büyük seçim vaadi

MHP: "Cumhurbaşkanını vatana ihanetten yargılayacağız. Bakanlar, bakan çocukları, bütün avanesi... En büyük vaatlerimizden biri bu"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin en büyük seçim vaadini açıkladı. MHP’li Yalçın, “Cumhurbaşkanını vatana ihanetten yargılayacağız. Bakanlar, bakan çocukları, bütün avanesi… En büyük vaatlerimizden biri bu” dedi.

Yeniçağ gazetesinden Selcan Taşçı’ya konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin seçim vaatlerini anlattı.

“KOALİSYON YOK, HEDEF İKTİDAR”

İşte o röportajın bir bölümü:

“MHP koalisyona mı hazırlanıyor?” Hem televizyon kanallarında hem gazete sayfalarında sıkça soruluyor bu soru şu ara… Ve hatta “öyle olduğundan emin” yorumlar da duyuyoruz bolca…

-MHP iktidara kilitlendi; iktidara kilitlenen bir siyasi hareketin böyle güdük bir hedefi olabilir mi ? Bu söyleyenlere şunu soralım: MHP’den AKP’ye eleştiri kesildi mi? Hayır, tam tersi. HDP-AKP çoğu konuda anlaşmışlar. CHP de çözüm sürecinde onlarla uzlaşma sağlayabiliyor. Bu üçüne karşı, ifade edilen bu varyasyonların dışındaki tek parti MHP aslında.

“AKP’Yİ YARGILAYACAĞIZ”

-Biz AKP’yi yargılayacağız. Millete söz verdik. Seçim beyannamemizin en vurucu yeri buydu aslında. Havuz medyasının işine gelmemiştir; diğerleri de baskıdan korktu herhalde; bu kısmı öne çıkarmadılar. Hatta sakladılar. Oysa Genel Başkanımızın konuşmasından ilk çıkan sonuç şuydu: İktidara geldiğim gün Cumhurbaşkanını vatana ihanetten yargılayacağım.

- Var mı bunun somut, hukuki, teknik bir hazırlığı?

- Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu üzerinden yapacağız. Bakanlar, bakan çocukları, bütün avanesi… En büyük vaatlerimizden biri bu. Bunu niye öne çıkarmadılar bilmiyorum.

Yeniçağ