Konda'nın patronu: ''Listelerde Erdoğan'a biat var''

Konda'nın patronu: ''Listelerde Erdoğan'a biat var''

Konda'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, siyasi partilerin listelerini değerlendirdi: "AKP, Erdoğan'a biat etmiştir"

Konda’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, partilerin milletvekili aday listelerini değerlendirerek, “HDP hariç, partilerde, çok iddialı liste yapma telaşı yok. Partilerin yönetimlerini sürdürme telaşı, ülke yönetimine talip olmaktan çok, partilerdeki hâkim zihniyeti devam ettirme gayreti görüyorum. Listeler, değişimi ve hayatın dayatmasını dikkate alarak oluşturulmamış gibi görünüyor” dedi.

CHP’nin aday listelerinin artılarının olduğunu, ancak soru işaretiyle karşılaştığı noktaların da bulunduğunu söyleyen Ağırdır, “CHP’nin, listeyi ön seçimle hazırlaması önemli bir aşamaydı. Böylece çok sürpriz insanlar da listeye girebildi. Kadınların ağırlık oluşturması da anlamlıydı” diye konuştu. Olanlardan daha çok olmayanlarla ilgilendiğini ifade eden Ağırdır, Gülseren Onanç, İştar Gözaydın gibi, partinin değişmesi yolunda hem de demokratik olumlu değişim anlamında sembol sayılabilecek isimlerin listede olmamasının nedenini merak ettiğini belirtti.

DEĞİŞİME CEVAP YOK

Umut Oran, Hurşit Güneş gibi son iki üç yılda partinin genel başkan yardımcılığını yapmış isimlerin de listede olmadığına dikkat çeken Ağırdır, “Türkiye’nin, yaşadığı bu süreçte, 8 Haziran’dan sonra bir şeyleri kaçınılmaz olarak çözmek gibi bir zorunluluğu var. Çözüm süreci, Kürt meselesi, dış politika veya yeni anayasa gibi uzlaşma ve toplumsal kutuplaşmayı aşma yolunda önemli meseleler bizi bekliyor. Bunlara ilişkin, partilerin üreteceği cevap biraz milletvekili aday listeleriyle, biraz da seçim beyannameleriyle ortaya çıkacak. AKP, CHP dahil, listelere baktığımda ben henüz, çok umutlanamıyorum. Partiler henüz ciddi bir değişime cevap üretiyormuş gibi görünmüyorlar” dedi.

ERDOĞAN’A BİAT

AKP’nin aday listesini merakla beklediğini söyleyen Ağırdır, şöyle devam etti:

“AKP’nin listesinden, seçimi kazanması durumunda, ekonomi yönetimine dair ne planlandığını üç aşağı beş yukarı anlayacağız. Ali Babacan’ın yerini kim alacak? Erdoğan’ın İbrahim Turhan’ın ismini çizdiği doğruysa, ki Erdoğan’ın ağırlığını hepimiz biliyoruz zaten, ekonomi yönetiminde, şimdiki gibi hükümetin ya da partinin aklını değil, kendi kişisel aklını tercih ettiği görülüyor. Finans dünyasında bu isim konuşuluyordu. Demek ki Erdoğan’ın kafasında başka bir isim var. 8 Haziran sonrası, ülke olarak, ekonomide çok köklü reformları yapma ihtiyacımızı olacak. AKP iktidarı sürecekse, bu reformlar, piyasanın güvendiği biri yerine demek ki Tayyip Bey’e biat etmiş bir ekonomistle yapılacak. Çözüm sürecinden sorumlu başbakan yardımcısı kimler olacak? Adalet Bakanlığı için kim düşünülüyor. Çözüm sürecinde, somut adımlar