Seçimi bilen Adil Gür konuştu !

Seçimi bilen Adil Gür konuştu !

1 Kasım seçimlerini en yakın tahmin eden Adil Gür ilk kez konuştu.

1 Kasım seçimlerinin ardından A&G araştırma şirketinin sahibi Adil Gür’ün anketi olay oldu. Gür son araştırmasında AK Parti’nin oylarını yüzde 47.2 olarak tahmin etmişti. Hurriyet.com.tr’ye açıklamada bulunan Gür, son anketi yüzünden kendisine tepkiler de olduğunu belirterek,”Çarşamba gününden itibaren çok haksız eleştirilere uğradım. Herkese hakkımı helal ediyorum. İşimi doğru yapmış olmanın huzurunu hissediyorum. Herkesten farklı düşünmemiz bunun temel nedeni” dedi.

Resmi olmayan AA sonuçlarına göre AK Parti yüzde 49.48 oy alarak tek başına iktidar olacak çoğunluğa erişti. AK Parti’nin bu seçim başarısına en yakın anket sonucunu açıklayan şirket ise A&G araştırma oldu. A&G seçimlere 1 hafta kala yayımladığı son seçim anketinde AK Parti’nin oy oranını yüzde 47.2 olarak tahmin etmişti.

'BU SONUCA HİÇ ŞAŞIRMADIM'

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'ten Can Mumay'a açıklamalarda bulunan Gür, “Ben bu sonuca hiç şaşırmadım. 7 Hazirandan itibaren 4 tane araştırma yaptık. AK Parti’nin hep yükseldiğini gördük. Son hafta yaptığımız araştırmada 47.2 bulduk. Bu rakamlar Türkiye sonuçlarıydı. Yurtdışı oylar yoktu. 47.2’nin üzerine 49 olarak düşündüm ben ama yurt dışında araştırma yapmadığımız için bunu anketimize yazamazdık” dedi.

2109189.jpg

NE AK PARTİ KARŞITIYIM NE YANINDAYIM

Anketlerini tarafsız bir gözle hazırladığını ifade eden Gür, “ Ben ne AK Parti karşıtıyım ne AK Parti’nin yanındayım. Bir araştırma yapıyoruz. Bunun etiği var. Bir araştırmacı dürüst olduğu müddetçe ancak var olabilir. İşimi doğru yapmış olmanın huzurunu hissediyorum. Bu ilk kez karşılaştığım bir şey değil. Bugüne kadar çok şükür yanılmadım” dedi.

HAKKIMI HELAL EDİYORUM

Anket başarılarını neye bağladıkları sorusuna da yanıt veren Gür, “ Herkesten farklı düşünmemiz bunun temel nedeni. Diğerlerinden daha akıllı olmamızdan kaynaklanmıyor. Sadece işimizi yaptık. Dün gece çok geç yattım. Kendimi zinde görüyorum. Huzurluyum mahçup olmadım.  Son anketimiz yüzünden haksız eleştirilere uğradım. Herkese hakkımı helal ediyorum. Herkes kendi takımının şampiyon olmasını istiyor. Ama biz kondisyona fiziki güce bakıyoruz” dedi.

5. PARTİ AÇIKLAMASI

Seçim sonuçlarındaki tahminleriyle adından oldukça söz ettiren ünlü anketçi Adil Gür, yine çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri için Ak Parti'yi yüzde 47 bandında gösteren ve bu tahminle seçim sonuçlarına en yakın oranı veren A&G araştırma şirketinin sahibi Adil Gür, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın konuğu oldu.

Gür, AK Parti'nin içinden çıkacağı söylenen 5. partinin muhalefetin içinden çıkacağını iddia etti ve "çok yakında" dedi.

Gür İnternethaber'e yaptığı açıklamasında da "1 Kasım seçimlerinden önce herkes bir 5. partiden söz etti. Bu 5. partinin de AK parti içinden çıkacağını söylüyorlardı. Bu seçim sonuçlarına göre şayet CHP, MHP ve HDP kendine çeki düzen vermezse 5. parti muhalefetin tam ortasından çıkacak."  ifadelerini kullanmıştı.