Şok iddia: ''AK Parti seçimleri erteletmek istiyor''

Şok iddia: ''AK Parti seçimleri erteletmek istiyor''

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Ağrı'da PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma için bugüne kadarki en dikkat çeken iddiayı öne sürdü: "Hükümetin amacı seçimi erteletmek"

İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder,  Ağrı’daki askeri operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Önder, “İmralı Heyeti Sözcüsü olarak başta Sayın Davutoğlu ve Yalçın Akdoğan olmak üzere Çözüm Kurulu üyelerini Diyadin olaylarını incelemeye ve tarafları birinci elden dinlemeye çağırıyorum” dedi.

DİHA’ya konuşan ve hükümetin düşen oylarından dolayı seçimleri iptal etmek dahil her yola başvurabileceğini ileri süren Önder, şöyle konuştu:

“Demirtaş yalan söylüyor demek, yalanın daniskasıdır. Cumhurbaşkanı’nın İzleme Heyeti’ni istememesi hükümetin de var olan mutabakatından çark etmesinin sebebi son Diyadin provokasyonu ile açığa çıkmıştır. Zan edildiği gibi gerilim yaratarak düşmekte olan oylarını toparlayamayacaklarını hükümet de bilmektedir. Yapmak istedikleri şey seçimleri iptal edip ertelemektir. Çünkü ülkenin yarısı, sıkı yönetim ve olağanüstü hal koşullarına döndürülmüştür. Bunun en açık delili, Genelkurmay’ın sıkıyönetim bildirileri gibi hatta onu da aşıp siyasi içeriklere bürünen bültenler yayınlamasıdır.”

Genelkurmay’ın açıklamasını değerlendiren Önder, “Ordu içinde bir partinin namı hesabına seçim enstrümanı olarak kullanılmaya karşı önemli itirazlar olduğunu biliyoruz” dedi.

Önder, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İmralı Heyeti Sözcüsü sıfatıyla başta Sayın Davutoğlu ve Yalçın Akdoğan olmak üzere Çözüm kurulunun bütün üyelerini İzleme Kurulu’nun yapması gereken işi yapmak üzere bütün ulusal ve uluslar arası basının refakatinde çatışma bölgesini birlikte ziyaret etmeye ve bütün taraflarını birinci elden dinlemeye davet ediyorum. Bundan kaçınmak hakikatlerden kaçınmaktır. En büyük faturasını da daha büyük bir oy kaybı ile kendileri ödeyecektir. Sayın Davutoğlu’na özel çağrım var. Siyasi sorumluluk sizdedir, tokmağı başkasının elinde olan davulu boynunuzdan çıkarıp atın. Halkın barışın ve gerçeklerin sesine kulak verin. Aksi halde büyük gönülsüzlükle savunmak etmek zorunda kaldığınız güvenlik yasası ile birlikte düşündüğümüzde bölgede gelişecek olayların vebali sizin omuzlarınızda olacaktır.”

Şok iddia: ''AK Parti seçimleri erteletmek istiyor'' - Resim : 1

GENELKURMAY'DAN GÖRÜNTÜLER İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

İşte Genelkurmay Başkanlıığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama:

11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şok iddia: ''AK Parti seçimleri erteletmek istiyor'' - Resim : 2

PKK ASKERLERE ATEŞ AÇTI - FOTO GALERİ

Ağrı'nın Diyadin İlçesi’nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Genelkurmay Başkanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 5 teröristin öldürüldüğünü, 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiği bildirilirken, 4 askerin yaralandığı kaydedildi.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN TWITTER'DAN YAYINLADIĞI O FOTOĞRAFLAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı'da 4 askerimizin yaralandığı, 5 teröristin ölü ele geçirildiği olayla ilgili Twitter hesabından kareler paylaştı. Selahattin Demirtaş "Ağrı'da HDP li arkadaşlarımız yaralı askerleri taşıyıp çıkardılar" diye yazdı.

hdpagri.jpg

agri2.jpg

agri3.jpg