TSK'dan Ağrı'daki çatışma görüntüleri açıklaması

TSK'dan Ağrı'daki çatışma görüntüleri açıklaması

Cumartesi günü Ağrı'da yaşanan ve 4 evladımızın yaralandığı 5 teröristinde öldürüldüğü çatışmadan olay görüntülere TSK'dan açıklama geldi.

Dicle Haber Ajansı, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Tendürek Dağı eteklerinde askerlerle PKK’lılar arasında yaşanan çatışmanın çekilen görüntüleri yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı da Türkiye'nin takip ettiği olayla ilgili olarak flaş bir açıklama yapıp yardımcı olan vatandaşlara "teşekkür" etti.

Görüntülerde çok sayıda askerin yerde yaralı halde yattığı, çatışma bölgesinden çıkarılmayı beklediği görülüyor.

Görüntüde bir asker yere düşen malzemelerden bahsederken bir kişi, “Ya boş ver malzemeyi arkadaşın ölüyor. Bak size insanlık dersi vereceğiz, insanlığı öğreteceğiz” diyor. Ardından bir askerin “Buna gerek yok” dediği duyuluyor.
Yine bir kişinin , “Abi el atalım bu askeri de kaldıralım. Bu askerin ne suçu var” sözlerine rütbeli bir asker, “Abi bizlik bir şey yok” diyor.

Yaralıları alandan çıkarmaya çalışan grup, bir yandan da askerlere, “Sabah erken bizi bıraksaydınız sivil insanlar buraya gelseydi bu olmazdı” diyor.

Demirtaş Ağrı fotoğraflarını paylaştı | Haber3 Video | Sitene Ekle

Görüntülerde asker, “Kardeş bizi suçlu görebilirsiniz ama biz görev icabı buradayız. Bu işi kim yapmışsa git ona sor” diyor. Görüntü bir kişinin, “Sen de bizim çocuğumuzsun, o da bizim çocuğumuz. Bakın ondan çok size yardıma gelmişiz” sözleri ile son buluyor.

GENELKURMAY'DAN GÖRÜNTÜLER İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

İşte Genelkurmay Başkanlıığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama:

11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TSK'dan Ağrı'daki çatışma görüntüleri açıklaması - Resim : 1

PKK ASKERLERE ATEŞ AÇTI - FOTO GALERİ

Ağrı'nın Diyadin İlçesi’nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Genelkurmay Başkanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 5 teröristin öldürüldüğünü, 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiği bildirilirken, 4 askerin yaralandığı kaydedildi.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN TWITTER'DAN YAYINLADIĞI O FOTOĞRAFLAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı'da 4 askerimizin yaralandığı, 5 teröristin ölü ele geçirildiği olayla ilgili Twitter hesabından kareler paylaştı. Selahattin Demirtaş "Ağrı'da HDP li arkadaşlarımız yaralı askerleri taşıyıp çıkardılar" diye yazdı.

hdpagri.jpg

agri2.jpg

agri3.jpg

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN OLAY PAYLAŞIM

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in isim vermeden Ağrı'daki olayla ilgili attığı tweet paylaşım rekoru kırdı.

Zamanlaması manidar olan, Seçimlere az bir süre kala Ağrı'da Askere operasyon talimatı verilmesiyle ilgili Gazeteci Cüneyt Özdemir'in attığı tweet dünün en çok paylaşılan mesajları arasına girdi. Özdemir, isim vermeden Erdoğan'ın Ağrı'daki olaylarla ilgili açıklamalarını ve son süreçte Çözüm Süreci konusundaki yaklaşımını eleştirdi.

İşte Cüneyt Özdemir'in paylaşım rekoru kıran o tweeti;

261-cuneyt-ozdemir.jpg


5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST YARALI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

11 Nisan Cumartesi günü Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan çatışmada 4 askerimiz yaralanmış, 5'i ölü 1'i yaralı olarak 6 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

AKDOĞAN: ATEŞLE OYNAYAN KAYBEDER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, "Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA: SALDIRIYI YAPANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Olayda jandarma üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralandığını belirten Efkan Ala, "4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize iletiyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Bu saldırıyı düzenleyen teröristler de etkisiz hale getirilmiş" dedi.

Bu olayla ilgili resmi açıklamaların devletin ilgili birimlerince yapılacağını kaydeden Efkan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çok kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Millet iradesinin tecelli edeceği sandık bir kere daha önümüze gelecek. Ve millet iradesi orada kime yetki verirse memleketi o yönetecek. Sandık deyip geçmemek lazım. Orada durmak lazım. Orayı gözümüz gibi korumak lazım. Onun için bugün köylere inip, işte bu çatışma da ondan dolayı çıkmış, insanların iradesini ipotek altına almaya çalışan ve bunu silahla yapan terör örgütü de bilmeli ki sandığa yapılan her saldırı, millet iradesine yapılmış saldırıdır. Ve devletin, milletin görevi ve işi de bunu garanti altına almak, koruma altına almak buraya dokundurmamaktır. Sadece kayıt dışı müdahalelerle, çeşitli engellerle, millet iradesinin zapturapt altına almaya kast edenler her zaman yanılmışlardır. Çünkü onun önünde duracak bir güç yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, ''Çatışmalar devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı çatışmanın içinde'' dedi.

5464.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN PKK SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan, Ağrı'daki saldırıyla ilgili, "Bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanması olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" denildi.

İçişleri Bakanlığı, " 11 Nisan 2015 günü Ağrı ili Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyü civarında silahlı terör örgütünün vatandaşlarımıza baskı uygulayacağı ve terör örgütünün propagandasının yapılacağı bilgisi üzerine kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilgili birimlerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış ve ilk ateşte 4 askerimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir. Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır."

TSK'dan Ağrı'daki çatışma görüntüleri açıklaması - Resim : 7