Prof. Dr. Naci Görür AFAD'ı yalanladı: ''Doğru değil''

Prof. Dr. Naci Görür AFAD'ı yalanladı: ''Doğru değil''
Güncelleme:

Prof. Dr. Naci Görür, dün Malatya'da 3 dakika arayla peş peşe meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerle ilgili olarak AFAD'tan yapılan açıklamayı yalanladı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde dün Richter ölçeğine göre 3 dakika arayla 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 17.46'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan yerin 6.99 kilometre derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 3 dakika sonra bu kez saat 17.49'da yine merkez üssü Battalgazi olan yerin 6.36 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremler merkez üssü Malatya'nın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır il ve ilçelerinden de hissedildi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Malatya'da yaşanan depremin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Naci Görür, yaptığı paylaşımda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle."