Seçimlere PKK baskısıyla giriliyor

Seçimlere PKK baskısıyla giriliyor

Ağrı Valisi Musa Işın, terör örgütü PKK'nın kanlı tehdidini deşifre etti.

PKK’nın vatandaşın özgürce oy kullanmasının engellemeye çalıştığını ifade eden Işın, “Şu kadar oy çıkmazsa şu kadar insan öldüreceğiz diyorlar” dedi.

Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan'a konuşan Işın, 1 Kasım seçimleri öncesinde Kürt halkının önündeki en büyük engelin PKK olduğunu vurguladı. Musa Işın, Yüksek Seçim Kurulu'na köylerdeki sandıkların ilçe merkezlerinde toplanması için müracaat edileceğini ifade etti.

İşte Işın'ın açıklamaları: 

 

TEHDİT EDİYORLAR

"PKK, 'Bu sandıktan bize şu kadar oy çıkmazsa o kadar can alırız' şeklinde tehdit savuruyor. Örgüt bunu bilmediğimizi mi sanıyor. Devlet sadece burada vatandaşlarının özgür iradesiyle oy kullanmasını istemektedir ve bu konuda devlet tedbirlerini alacaktır. Onun dışında devletin herhangi bir çalışma içerisinde olması mümkün değildir. Önemli olan vatandaşın bölgede özgür iradesiyle oy kullanmasıdır ancak PKK buna kesinlikle izin vermemektedir. Vatandaşı tehdit etmektedir. Demokrasiye ve barışa inanmıyorlar." 

YSK’YA BAŞVURACAĞIZ 

"PKK özellikle köyde oturan vatandaşları baskı altına almaya çalışıyor. Şehirde oturanlara da biz sizin nerede oy kullandığınızı biliyoruz şeklinde dediklerini iyi biliyoruz. YSK'ya vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıması için sandıkların daha güvenli bölgelerde oluşturulmasını teklif edeceğiz."

Örgüte vatandaş desteği yok  

Ağrı Valisi Musa Işın, operasyonlarla örgüte büyük darbe vurulduğunu belirterek, "Hiçbir terör örgütü devlet ile baş edemez. PKK da edemeyecektir. Örgütün yanında vatandaş desteği de yoktur. Özellikle Ağrı için söylüyorum. Halkın yararına olan olan her şeyi yakıp yıkıyor. Vatandaş borçlarını ödeyemiyor. Bütün bunlar PKK'nın halka vermiş olduğu zararlardır."