Şemdinli'de çatışma: 8 şehit

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Türkiye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ile 2 korucu şehit oldu. Şemdinli'deki operasyonda 19 PKK'lı terörist öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçenin Derecik Beldesi kırsalında sınırın Irak tarafından sızma girişimi yapan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yoğun sis altında çıkan çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korusucu şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı. Çatışmada 5 PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada, "Şemdinli'de 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit oldu. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" dendildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir."

PKK'ya büyük darbe: 22 terörist öldürüldüPKK'ya büyük darbe: 22 terörist öldürüldü

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

TSK, çatışmanın Hakkari/Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında yaşandığını duyurdu. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Çatışmada şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle:
Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)
Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)
Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)
Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)
Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)
Korucu Osman Yeşil
Korucu Alaattin Tekin

ŞEHİT KORUCULARIN YAKINLARI ÇATIŞMA BÖLGESİNE AKIN ETTİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehit korucuların yakınları çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Şehit yakınlarının bölgedeki sessiz bekleyişleri sürüyor. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu Köyü'nde defnedileceği belirtildi.

Şemdinli'de çatışma: 8 şehit - Resim : 2

ŞEHİT CENAZELERİ VAN'A GETİRİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinde, sisli hava ve kötü hava kosullarından faydalanarak  sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan  çatışmada şehit olan 6  asker ile 2 güvenlik korucusu'nun cenazeleri helikopterle Van Jandarma Filo Komtanlığına getirildi. Şehit cenazeleri burada bekletilen ambulanslarla Van Askeri Hastanesine götürüldü.

Şehit asker ve korucalar için akşam saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığında tören yapılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI DUYURDU: 22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada "8 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Teröristlerden 17’si Hakkari, 5’i Tunceli olmak üzere 22 terörist bu çatışmalarda etkisiz hale getirilmiştir. Şuanda da çatışmalar yine aynı şiddette devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Sonuna kadar bu teröristleri bitirinceye kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

DHA