Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oluyor

Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oluyor
Güncelleme:

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri, yarın yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

2024 yerel seçimleri için geri sayım sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) takvimi de işlemeye devam ediyor.

Seçim takvimine göre; yarın yapılacak kura çekimiyle seçime katılacak partilerin oy pusulasındaki yerleri belli olacak.

YSK başkanlığında gerçekleştirilecek kuraya seçime katılım şartlarını sağlayan 36 parti girebilecek.

Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının en üstünde "Siyasi Partiler", bağımsız adaylar varsa "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi yer alacak. Kura sonucuna göre de pusulada soldan sağa partiler ile adaylarının ad ve soyadları sıralanacak.

Öte yandan, seçime katılabilme yeterliliğine sahip 36 parti arasında yer alan Yenilik Partisi, daha önce YSK'ye Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını bildirmişti.

ADAYLAR 20 ŞUBAT'A KADAR BİLDİRİLECEK

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, siyasi partilerin il ve ilçe belediyeleri başkan adayları ile belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyelikleri listelerini, bağımsız aday olacak kişilerin ise başvurularını 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim etmesi gerekiyor. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart tarihinde başlayacak, 30 Mart saat 18.00'de ise sonlanacak. Seçim yasaklarının sonu ise 31 Mart saat 23.59 olarak belirlendi.