Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Terör örgütü DAEŞ'e bağlı Yermuk Şehiter Tugayı, Dera kentinde bulunan "Tisil" beldesini ele geçirdi

DERA (AA) - Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e bağlı Yermuk Şehiter Tugayı'nın Dera kentinde bulunan "Tisil" beldesini ele geçirdiği bildirildi.

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam Hareketi komutanlarından Ebu Nur eş-Şami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'e bağlı Yermuk Şehitler Tugayı, sabah saatlerinde beldeyi ele geçirmek için saldırı düzenledi. Yermuk Şehitler Tugayı, örgütün beldedeki destekçilerinin de yardımıyla Dera'nın batısındaki Tisil ile Ayn Zeker beldeleri arasında bulunan Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi'ne ait kontrol noktalarına da saldırdı.Tugaya ait konvoyun girmesinin ardından, belde tugay tarafından ele geçirildi." diye konuştu.

Yermuk Şehitleri Tugayı'nın öğle saatlerinden bu yana muhaliflerin kontrolündeki Tisil beldesi ile Neva ilçesi arasındaki ana yola ulaşmaya çalıştığını anlatan Şami, Neva ilçesinin çevresindeki "Cumu" tepesi yakınlarında çatışmaların yaşandığını belirtti.

Cumu tepesi yakınlarındaki çatışmalarda Nusra Cephesi'nin Dera kentindeki komutanlarından Ebu Salih el-Musaleme lakaplı komutanın öldüğü, DAEŞ'in tepeyi hedef aldığı bombardımanda çok sayıda kişinin yaralandığını açıklandı.

DAEŞ'e bağlı Yermuk Şehitler Tugayı ile Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi gibi muhalif gruplar arasında yaklaşık bir buçuk yıldır çatışmalar devam ediyor.