Taksim'de Gezi Parkı'nın yıldönümünde onlarca gözaltı

Taksim'de Gezi Parkı'nın yıldönümünde onlarca gözaltı
Güncelleme:

Gezi Parkı olaylarının 10'uncu yıl dönümünde anma ve protesto yürüyüşü yapmak isteyenlere polis müdahale etti. Taksim'deki eylemlerde 59 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıl dönümünde Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla toplanan gruplar basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından dağılırken 300 kişilik bir grup ara sokaklarda toplanarak İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi.

İHA'nın haberine göre ellerinde döviz ve pankartlarla sloganlar atarak Gezi Parkı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polise direnen eylemcilerden bazıları gözaltına alınarak otobüslere bindirildi. Bazı gruplar ise, Taksim Camii önünde toplanarak Gezi Parkı'na yürümek isteyen grup polis engeliyle karşılaştı.

Burada da polis ekiplerine karşı koyan eylemciler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Eylemede çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

VALİLİKTEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde yürüyüş yapmak isteyen 59 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Gezi eylemlerinin yıl dönümü gerekçesiyle bugün saat 19.00 sıralarında, Beyoğlu ilçemizin İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olarak, izinsiz toplu yürüyüş yapmak isteyen ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan 59 şahıs gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.