Victoria's Secret'a Türk rakip geliyor

Victoria's Secret'a Türk rakip geliyor

Türkiye’nin ilk tescilli dijital yayın grubu Evo’s Angels yurt dışına açılıyor.

Kanuni’nin kaftanı Kıvanç Tatlıtuğ'un gömleği arap modasına yön veriyor.

Türk dizi kıyafetlerini yurt dışında butik mağazalarda satacak.

Son yıllarda dünya moda merkezlerinde sıklıkla boy gösteren Türk moda sektörü Arap ve Avrupa ülkelerinin ilgi odağı haline geldi. Türk moda sektörünün öncü firmaları ve modacıları, yurt dışına açılmak için birleşiyorlar. Dış pazarda, özellikle Türk dizilerinin yaratmış olduğu giyim furyası İngilizlerin, Almanların ve Arapların Türkiye pazarına girişini arttırdı. Evo’s Angels markasıyla Türkiye'de ilk defa dijital dergi yayıncılığına başlayan ve defileler hazırlayan Evren ve Evrim Yaşlak kardeşler, yurtdışında yayınlanan dizilerdeki oyuncuların kıyafetlerini tasarlayan tasarımcıları bir araya getirip, uluslararası Pazara sokmaya hazırlanıyor. Özellikle Arapların ilgi odağı haline gelen Türk tasarımcılarını, yurtdışında tanıtmayı hedefleyen Yaşlak kardeşler, Türkiye’de bir ilk olan konsorsiyum pazarını oluşturuyor. Yaşlak kardeşler Türk dizilerinin kıyafet ve takı tasarımcılarını tek bir çatı altında toplayarak yurt dışında butik mağazalar açmaya hazırlanıyor.

Evos Angels'in yürüttüğü uluslararası proje sayesinde Arap ve Avrupalı yatırımcılara Türk dizi modasının en güzel kıyafetleri ve tasarımları sunulacak. Arap ülkelerinde Özellikle Türk dizilerinde kullanılan takı ve kıyafetlerin modaya yön verdiğini anlatan Evrim Yaslak, Kıvanç Tatlıtuğ’un gömlekleri, Kenan İmirzalıoğlu’nun takım elbisesi, Muhteşem Yüzyıl oyuncularının takıları, Tuba Büyüküstün ve Bergüzar Korel'in tüm kıyafetlerini dizi sezonunun başından sonuna kadar satın almak isteyen yatırımcıların olduğu bilgisini veriyor.  Dizi kıyafetlerini tasarlayan ünlü tasarımcıları Evo’s Angels dergisi bünyesi altında toplayarak, hazırladıkları konsept için Dubai’de bir melek yatırımcıyla yatırım anlaşmasında sona geldikleri bilgisini veren Evren Yaşlak, "Türk tasarımcıları kendi oluşturduğumuz markamız altında Arap ülkelerinin önde gelen alışveriş merkezleri ve lüks giyim mağazalarında ve kendi kuracağımız butik mağazalarda satışa sunmaya başlayacağız.  Evo’s Angels, Arap ülkelerinde VİP butik zincirini yaratan ilk Türk firması olacaktır. Böyle bir ilke imza atacağımız için tüm ekip olarak çok heyecanlıyız, ayrıca Avrupa’da şimdiden bayilik almak için başvurular gelmektedir. Bununla ilgili olarak, Avrupa şartlarına uygun firmalar veya kişilere de markamızın bayiliklerini vermeye hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRK MODACILARINI YURT DIŞINA TAŞIYACAĞIZ

Türkiye’de bir ilke imza atan Yaşlak kardeşler yarattıkları dijital dergicilik kavramını da tescilleterek gene bu alanda ilk defa dijital dünyanın enleri ödül töreniyle de ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil ediyor. Dijital dünya yayıncılığını Türkiye’ye aşılayan Evrim ve Evren Yaşlak, önümüzdeki 10 yıl içerisinde, dijital dergilerini tüm dünyada tanınan ilk Türk dijital moda dergisi olmayı hedefliyorlar. Ortaya konan başarılı dijital dergicilik, şu anda İngiliz ve Alman yatırımcılarının gözdesi halinde. Ülkemize yatırım yapmayı düşünen yabancı firmalar, 2013 yılının 2.çeyreğinde, Evo’s Angels’ın Türkiye’deki yayın hakkına ortak olmak istiyorlar. Global tecrübe ve büyüme planları çerçevesinde sıcak bakılan ortaklık görüşmeleri de sürüyor.

Dünyada bir kült haline gelen Victoria’s Secret defilelerinin dünyadaki tüm yatırımcıların gözdesi haline geldiğini ifade eden Evrim Yaşlak, " Ülkemizde son 2 yıldır yaptığımız başarılı karma defileler ve konseptlerle Evo’s Angels defileleri yurtdışında adımızı duyurmaya başladı. Uluslararası defilelerle yurt dışında Türk modacılarını tanıtmaya hazırlanıyoruz. ABD’li Victoria’s Secret’in dikkatini çeken Evo’s Angels defileleri, ileriki dönemlerde ortaklaşa Evo’s Angels’ın belirleyeceği Türk mankenlerle birlikte, çok büyük bir karma defile yapmayı planlıyorlar. Ayrıca, Kanada Vancouver Fashion Week Türkiye’de sadece Evo’s Angels dergisiyle anlaşmış olup, Evo’s Angels  olarak, önümüzdeki moda haftasına hem Türk modacılarını hem de Türk modellerini götüren tek Türk kuruluşu olacaktır" şeklinde konuştu. http://www.evosangels.com/