Yeni Akit yazarı, Prof. Özgür Demirtaş'ı hedef aldı

Yeni Akit yazarı, Prof. Özgür Demirtaş'ı hedef aldı
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Büyük işsizlik geliyor" diyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı hedef aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen, Yeni Akit gazetesinin yazarı Ali Karahasanoğlu, ünlü akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı hedef aldı.

 "Son 10 yıla bakıyorum. 'Bir mesaj mı verilmek isteniyor' diye, özellikle '10 yıl geriye' gidiyorum. 'Özgür bey, 'laf olsun, torba dolsun' diye 10 yıl demiş olamaz. 10 yılın bir anlamı olmalı' diyor ve 2023'ten 10 çıkarıyorum. '2013 yılını' buluyorum" sözleriyle özetlediği bir hesaplamaya varan Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"2013 yılında neler olmuştu? 2013 Haziran'ında gezi isyanı.. Birkaç ay sonrasını hesapladığımızda da.. 17-25 Aralık FETÖ'nün emniyet darbesi.. Ama bunun ikisinin de, 'Ekonomi politikaları hataları' başlığında değerlendirilecek bir yanları yok..

O zaman sormak zorunda kalıyorum.. Birçok politikacıdan da benzer açıklamalar duyduğumuz için, özellikle ve önemle soruyorum.. Özgür Demirtaş ve benzeri muhaliflere, '2013 öncesi ve 2013'den sonraki dönem' diye, AK Parti'nin iktidar yıllarını niye ikiye ayırıyorlar..

2002-2013 arası, ilk dönem. O dönem büyük başarıların elde edildiği dönem.

Ve.. 2013 sonrası.. Her şeyin berbat edildiği dönem.. Bu noktada düşünüyorum, 2013'te ne oldu ki, Ortaçağ'ın kapanıp, Yeniçağ'ın başlamasındaki İstanbul'un fethi mihenk taşı kabul edildiği gibi..

2013 yılı da, tersine bir mihenk taşı olarak mı damgalanmak isteniyor, diye merak ediyorum.. 2013 yılındaki ekonomi politikalarında önceki yılların aksine farklı bir uygulama, göremiyorum.. Var ise, Özgür Demirtaş çıkıp anlatsın. (...)"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Türkiye'yi bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı

Sosyal medya paylaşımlarını sürdüren Prof. Dr. Özgür Demirtaş son olarak Türkiye’yi büyük bir işsizliğin beklediğini yazdı. Demirtaş,  “Üzülerek söylüyorum: Büyük işsizlik geliyor. Son 10 yıldır yapılan ekonomi politikası hataları çok pahalıya patlıyor, patlayacak “dedi.

Öte yandan asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamların yeni yıldan itibaren yılda bir kez belirleneceğine ilişkin haberi paylaşan Demirtaş, bunun yanlış bir karar olduğunu savundu.

Asgari ücret yılda iki kez yerine bir kez belirlenecek haberini paylaşan Demirtaş, “Yanlış karar. Fakir fukaranın maaşıyla oynayarak enflasyon düşürmeye çalışmak yanlıştır” dedi.

Demirtaş, “Enflasyon, liyakatli atamalar, bağımsız Merkez Bankası, bağımsız kurumlar, akla uygun para politikası ile kalıcı olarak düşer. Asgari ücretliye daha az para verilerek değil” ifadelerini kullandı.

 

Ali Karahasanoğlu'nun Yeni Akit'teki yazısının tamamı için...