İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama

Güncelleme:

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, 'Görevimize devam ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek dönüşü açıklama yaptı. Altepe konuyla ilgili olarak "Görevimize devam ediyoruz" diye konuştu. 

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya "Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'ın işaret ettiği 3 başkandan biri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe. 

İstifası istenen başkanlar direnirse ne olacak ?İstifası istenen başkanlar direnirse ne olacak ?

İLK İSTİFA KADİR TOPBAŞ'TAN GELDİ

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AK Parti'de metal yorgunluğu" eleştirileri sonrası il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerde çok sayıda kişi istifa etmişti. Bu kapsamda en çok dikkat çeken istifa ise 13 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Bşakanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifası olmuştu.

ERDOĞAN: "RECEP ALTEPE İSTİFA EDECEK"

Polonya ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin de istifasının isteneceğini söylemişti. Erdoğan, bu durumun Başbakan Binali Yıldırım tarafından Recep Altepe'ye iletileceğini de belirtmişti.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle Sayın Başbakan, ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz. Bunları yaparken bir şeyin gayreti içindeyiz: Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adım atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. Zaman içinde çok daha farklı yerler oluşacaktır, değerlendirilirler."

AK Parti'de bir istifa daha ! O isim istifa ettiAK Parti'de bir istifa daha ! O isim istifa etti

 İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama - Resim : 3

RECEP ALTEPE KİMDİR ?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 1959'da Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Recep Altepe, 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı. Siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 1994'te aynı partinin İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine geldi. Fazilet Partisi döneminde bir yıl süreyle Genel Merkez Müfettişliği görevini sürdürdü.

1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyelikleri ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliği'ne seçildi. Altepe, 1999 yılındaki seçimlerde tekrar seçilerek üst üste iki dönem bu görevleri yürütme imkanı buldu. Bu görevler sırasında yurt içi ve yurt dışı gezilere, çalışmalara katıldı. Ayrıca Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisleri'nin; Bütçe ve Mali İşler, İmar ve Ulaşım Komisyonları'nda görev yaptı

Recep Altepe, 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde halkın büyük teveccühü ile AK Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 30 Martı 2014 seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe Büyükşehir Belediyesi tarihinde üst üste iki dönem seçilen ilk başkan oldu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.

Seçiniz...