Yılbaşında şehirler arası seyahat kısıtlaması da olacak mı?

Yılbaşında şehirler arası seyahat kısıtlaması da olacak mı?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı "yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı" sonrasında şimdi de şehirlerarası olabilecek hareketliliğe karşı da seyahat kısıtlaması önlemi alınabileceği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yılbaşında 4 gün olması beklenen sokak kısıtlaması öncesinde şehirlerarası olabilecek hareketliliğe karşı da seyahat kısıtlaması önlemi alınabileceğini söyledi. İlhan, bunun bir tatil fırsatı olarak görülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. İlhan, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını vatandaşların tatil olarak değerlendirmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yine vatandaşlarımıza söylemek gerekiyor; yılbaşındaki 3 günlük 4 güne yakın kısıtlamayı tatil fırsatı olarak düşünmemeleri gerekiyor. Tatil fırsatı olarak düşünürseler hata yapmış olurlar, korona virüs bulaşını artırmış olurlar. Şöyle bir şey olabilir; korona virüs vaka sayısının yoğun olduğu iller için giriş-çıkış kısıtlaması yapılabilir. Her il için bu geçerli değil; ama vakaların çok olduğu yerlerde hem dışarıya doğru vakalar gitmesin hem o ile yeni vakalar gelmesin diye böyle bir yaklaşım benimsenebilir. Bu iller için hayati durumları bundan ayrı tutmak gerekir. Gıda getirenler, aşı getirenler, işi dışında il dışına çıkmak yasaklanabilir. Hem yılbaşı için hem de genel olarak bunu söylüyorum. Korona virüs vaka sayısı yoğun olan illerde giriş-çıkış işleri olanlar dışında yasaklanabilir" diye konuştu.

'TÜNELİN SONUNDA IŞIK VAR'

Prof. Dr. İlhan, kısıtlamaların etkilerinin 8-10 günde görülebileceğini belirterek, "Bu çarşamba-perşembe görelim. Bakalım ne oldu, hafta sonu kısıtlamanın etkisi? Rakamlar binlerin altına doğru yönelirse ki bunu yılbaşına kadar sağlamak çok güç. Şuna daha çok konsantre olmak gerekiyor; zor bir süreçteyiz ama tünelin sonunda gerçekten ışık var. 2-3 aylık sürecin yılbaşından itibaren, açıkçası korona virüs mücadelesinde çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

İşte madde madde yeni koronavirüs kararlarıİşte madde madde yeni koronavirüs kararları

Seçiniz...